Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílený Rodman: Vůdce KLDR ho v reklamě nechá vyletět do povětří

Autor: nit

Bývalý basketbalista Dennis Rodman si pro svou televizní reklamu na pistácie vybral kontroverzní téma. Během krátkého videa sedí vedle herce napodobujícího korejského vůdce Kim Čong-una, který pak stiskne knoflík a nechá Rodmana vyletět do povětří. Rodman se se skutečným lídrem KLDR už dvakrát setkal.

„Tajemství světového míru jsou… pistácie,“ říká Rodman v reklamě, v níž sedí na židli se světle zelenými vlasy a drží v ruce oříšek.

Osoba vedle něj znázorňující Kim Čong-Una pak stiskne červený knoflík, Rodman vyletí do povětří a Korejec se tomu od srdce směje a tleská.

„Rodman to dělá proto, že je cvok,“ vysvětluje reklama.

Bývalá hvězda NBA si severokorejské téma nevybrala náhodou. KLDR, kde vládne jedna z nejtvrdších diktatur na světě Rodman už letos dvakrát navštívil. V únoru tam byl kvůli basketbalové exhibici a tvrdil, že se s prezidentem Kimem stali přátelé na celý život. Podruhé byl Rodman v KLDR před pár dny a vrátil se s historkou, že držel na ruce novorozenou prezidentovu dceru.

Problém je, že v severokorejském vězení od konce loňského roku strádá americký občan Kenneth Bae, který pořádal turistické výpravy do speciální ekonomické zóny KLDR. Tam byl ale vloni v listopadu zadržen, když u něj úředníci našli počítač se snímky severokorejských sirotků.

Rodman v květnu vyzval na Twitteru Kima, aby Baee propustil. Při jeho poslední návštěvě ale na tohle téma řeč nedošla. „Víte co? Není moje práce ptát se na Baee,“ odvětil Rodman.

Na video se podívejte ZDE.