Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Luxusní hotel tvrdí: Zlatý střelec z Nagana Svoboda nám dluží 150 tisíc!

Autor: Tomáš Pokorný

Vyjednává milionové kontrakty v NHL pro Jaromíra Jágra. Teď Petr Svoboda (47), zlatý střelec z Nagana a hokejový agent, čelí obvinění, že už skoro rok dluží 150 tisíc korun za služby v luxusním hotelu v Mariánských Lázních.

Podle manažerky Hotelu Esplanade Spa & Golf Resort Evy Dvořákové si u nich Svoboda loni v prosinci objednal smuteční tryznu za svého zesnulého otce. Součástí bylo i několikadenní ubytování rodinných příslušníků.

Slíbil, že zaplatí

Podle faktury, kterou má Blesk k dispozici, měl Svoboda zaplatit 120 tisíc korun. „Petr Svoboda souhlasil s cenovou nabídkou a ujistil mě, že druhý den po tryzně všechny náklady uhradí,“ tvrdí Dvořáková.

Jenže Svoboda už se podle ní v hotelu neobjevil, odletěl do Kanady, kde trvale žije a fakturu dosud nezaplatil. Dlužná částka se mezitím i s úroky a slíbeným spropitným vyšplhala na 150 tisíc.

Svoboda roli dlužníka odmítá
Video se připravuje ...

Ozval se jen dvakrát

Šéfka hotelu prý během uplynulých 11 měsíců Svobodu několikrát kontaktovala prostřednictvím e-mailu a dlužnou částku urgovala. Bezúspěšně.

Svoboda údajně zareagoval pouze dvakrát. „V květnu si esemeskou vyžádal zaslání faktury, kterou jsem mu už několikrát posílala. Znovu jsem mu ji zaslala, ale zase bez odezvy,“ stěžuje si Dvořáková. Podruhé se podle ní Svoboda ozval až začátkem listopadu s tím, že fakturu stále neobdržel.

Vedení hotelu tak došla trpělivost a nyní se rozhodlo peníze vymáhat úřední cestou z pozůstalosti po Svobodově otci.

„Jsme z toho hodně špatní. Starého pana Svobodu jsme znali, byl náš dobrý přítel a vážený host. Jeho synovi jsme proto vyšli maximálně vstříc. Netušili jsme, že se takhle zachová,“ dodává Dvořáková.

Svoboda: Chyba je na jejich straně!

Připouští, že sumu nezaplatil. „Ale nikomu nic nedlužím, zvlášť ve věci smrti mého otce,“ zdůraznil po telefonu z Kanady Petr Svoboda. Chyba je prý na straně hotelu.

„Celá věc se netýká konkrétně mě, ale mé rodiny. Peníze na zaplacení jsou už asi 10 měsíců složené na účtu v Čechách. Mnou pověřená osoba, která má plnou moc, je připravená částku okamžitě uhradit. Ale do dnešní doby nedostala konkrétní vyúčtování, za co přesně ta faktura je. Několikrát jsem hotel žádal, aby to poslali. Nejde mi o to ušetřit. Ale když někdo napíše 100 tisíc za občerstvení, tak chci vědět, konkrétně za co.“