Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Brankář Čechmánek vydělal hokejem asi 240 milionů, ale...: Dluží nejméně 800 tisíc!

Autor: jík

Jeden z naganských zlatých hochů má problém. A dost velký! Brankář Roman Čechmánek (42) v létě otevřel ve Zlíně minipivovar, jenže nezaplatil dodavatelům. Ti ho teď poslali do insolvence, dluží (nejméně) 825 202 korun!

„Nejde mi ani tak o rychlý zisk, ale o to, aby po mě zůstalo i něco nehokejového,“ prohlašoval při otevření svého pivovárku gólman se zkušeností z NHL. V zámoří si vydělal během 4 sezon 8,5 mil. USD (cca 170 mil. Kč). Celkově si díky hokeji přišel zhruba na 240 milionů korun.

Neplatil faktury

Nakoupil si vybavení, za které nejméně dvěma firmám nezaplatil. Jejich zástupcům došla trpělivost a obrátili se na soud. Soudní tajemnice Krajského soudu v Brně Kamila Prudíková pak zahájila 25. listopadu insolvenční řízení ve věci dlužníka Romana Čechmánka.

Tohle je usnesení, které vypovídá o insolvenci uvalenou na Romana Čechmánka.Foto archiv Blesk

„Nezlobte se, ale víc vám k tomu nemohu říct,“ nechtěl sdělit Blesku žádné podrobnosti právník Martin Červinka, jenž podal insolvenční návrh za svého klienta – společnost SLUCIK, která do pivovaru dodala gastronomické vybavení a spolu se servisem vystavila fakturu na 286 905 Kč. Ta však nebyla uhrazena. Stejně jako faktura na částku 538 297 korun firmy MS electric.

Tohle je usnesení, které vypovídá o insolvenci uvalenou na Romana Čechmánka.
Tohle je usnesení, které vypovídá o insolvenci uvalenou na Romana Čechmánka.

Nereagoval na výzvu

Advokát poslal na Čechmánkovu adresu předžalobní výzvu, kde byl termín splatnosti 15. října 2013. Jelikož se nic nestalo, obrátil se na soud. Ten zakázal brankáři nakládat s majetkovou podstatou a majetkem, který do ní může náležet.

Někdejší skvělý gólman si navíc půjčil přes 20 milionů u bank, za které ručí svými nemovitostmi. Na Zlínsku se proslýchá, že se Čechmánek dostal do problémů i kvůli tomu, že půjčil několik milionů tamnímu právníkovi Milanu Holomkovi, jenž zpronevěřil kolem 400 milionů korun.