Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zraněnou Samkovou při převozu hýčkali: Letěla soukromým tryskáčem!

Autor: ps

Česko obletěla strašlivá zpráva! Olympijská vítězka ze Soči Eva Samková (20) se vážně zranila. Po několika hodinách naštěstí přišly optimistické zprávy – zlomila si kotník a prodělala otřes mozku. Při cestě ze Švýcarska už se měla jako v bavlnce.

Noc po zranění, kterou strávila pod prášky, zvládla v pohodě. „Pořád mám nějaké léky, takže bolesti ani moc necítím. Jen když se někam belhám, tak je to znát,“ prozradila Blesku Samková.

Nemohla se pořádně pohybovat, a tak si ji lidé v jejím okolí patřičně hýčkali. Připravili pro ni soukromý tryskáč, kterým se přesunula do Prahy, kde se ihned po příletu podrobila důkladnému vyšetření. „Jde o čistou zlomeninu, takže žádná operace nebude potřeba,“ oddychla si královna snowboardcrossu z ruských Her.

Tímhle soukromým tryskáčem přepravili Samkovou do Česka.
Tímhle soukromým tryskáčem přepravili Samkovou do Česka.

Kromě následků v kotníku, utrpěla Samková i lehká zranění hlavy. „Není to nic hroznýho. Sice jsem neupadla do bezvědomí, ale na chvíli jsem neviděla. Měla jsem mžitky před očima, asi to byla šlupka. Mám odřený tělo a monokl,“ ukazovala.

Teď ji čeká několik doba léčení a hojení. „Asi na šest týdnů musím na všechno zapomenout. Štve mě, že si tyhle věci po sezoně neužiju,“ řekla s tím, že pár dnů stráví v Praze a pak se přesune domů do Vrchlabí. „Dostanu auto s automatickou převodovkou, takže se budu moc přesouvat sama,“ libuje si hýčkaná Samková.