11. března 2014 • 21:28

Debilní místo! Samková se praštila do hlavy. Chvílemi jsem neviděla, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká snowboardkrosařka Eva Samková při svém drsném pádu ve švýcarském Veysonnaz doplatila na nebezpečné místo na trati, které vyřadilo i několik dalších závodnic a závodníků. "Odvezli je vrtulníkem jako mě," říká zlatá olympijská medailistka, která z pádu vyšla s otřesem mozku a zlomeným kotníkem.



Samková startovala poprvé od vítězného závodu na hrách v Soči. Na jednom ze skoků měla v trénincích problémy, stejně jako mnoho dalších závodníků. Byl na něm moc prudký dopad a následovaly po něm tři boule.

"Trefila jsem vršek druhý boule a koplo mě to dolů do boulí. Narazila jsme se o ty boule a rozsekala se do sítí. Ale tak nakonec to ještě docela dobře dopadlo," popsala Samková svůj pád Radiožurnálu.

"Byl to nesmysl. Debilní věc. Zranilo se na tom několik dalších lidí v tréninku a pak i v závodu," stěžoval si reprezentační trenér Marek Jelínek. "Už před tím se tam v kvalifikaci tři lidi rozsekali a odvezli je vrtulníkem jako mě," poznamenala k nebezpečnému místu Samková.

Ta hned věděla, že má něco s kotníkem. "Bylo to očividný, pocitově jsem si myslela, že je to zlomené. Už jsem jednou zlomenou nohu měla, teda druhou a holenní kost," doplnila.

VIDEOBLOG: Vyznání pro Samkovou. Tenhle knír je pro tebe
Video se připravuje ...

"Hodně jsem se bouchla do hlavy, takže jsem chvílema i tak moc neviděla. Křuply mi brejle, byla jsem taková otřesená. Rameno mě bolelo, ale to bylo to moje klasický vypadnutí," řekla Samková.

"Noha pobolívá, ale normálně zlomeninově, není to nic hroznýho. Tak jsem zvědavá, co ještě ta hlava udělá," přemítá česká hrdinka ze Soči. Tu teď čeká převoz ze švýcarského Syonu do Prahy, kde podstoupí další vyšetření.

Rozhovor s šéfem zdravotní komise ČOV Jaroslavem Větvičkou o zranění Samkové ve středečním Sportu

Dojatá Samková: Z koně má větší radost než z medaile
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud