Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Tenista Berdych se před US Open herně trápí: Za útlum můžou vložky do bot!

Autor: ps

Bolavá ruka, natažený sval, únava… Důvodem tenisových nezdarů bývá ledacos, ale vložky do bot? Podle Tomáše Berdycha (28) je právě tento problém příčinou, proč se mu v poslední době a před právě začínajícím US Open nedařilo.

Vzal si na nějakou dobu volno, aby uzdravil své pochroumané tělo a připravil se na 45. grandslam v řadě. Berdych před startem slavného turnaje pro Český rozhlas popsal, co ho v minulých týdnech trápilo.

„Změnil jsem vložky do bot, poměrně mi to vyhovovalo. Problémy přišly víceméně déle než po půl roce a dal jsem je pryč. Pak jsem naštěstí našel člověka, který mi pomohl, všechno srovnal, takže by to mělo být dobré,“ předpovídá česká jednička, která bude na turnaji v New Yorku bojovat o 63 milionů korun pro vítěze.

Tomáš měl několik posledních týdnů bolesti. „Šlo to od kyčle, pak do zad, bolelo mě rameno. Už jsem s tím přežíval skoro od Wimbledonu,“ popisoval, co ho trápilo. „Je to i na hlavu náročné, protože pořád člověk někde chodí po doktorech. A člověk je víc unavený, než když hraje a řeší si ty své věci,“ vyprávěl.

V prvním kole ho ve středu čeká těžký soupeř Australan Lleyton Hewitt. Tedy borec, jenž v New Yorku ví, jak chutná vítězství. „S ním je to vždycky dřina a dobrý zápas. Těším se na něj. Když mám těžkého soupeře, tak je to vždycky lepší,“ řekl Berdych.