Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exmanželka Záhrobského o dceři Šárce: Byla jeho stroj na peníze!

Autor: zal

Vydělávala miliony, ale když z nich měla zaplatit daně, její otec Petr Záhrobský jí odmítal peníze vydat. Včera to řekla u soudu maminka lyžařky Šárky Strachové Jiřina.

Spor se točí kolem účtu, na který tekly odměny ze závodů a od firmy Head. Záhrobský ho nazýval rodinný, ale vládu nad až 10 miliony měl jen on. „Na lyžování se z něj nepoužívalo vůbec nic. Říkal, že to je rezerva na horší časy a až Šárka nebude lyžovat, peníze se spravedlivě rozdělí,“ uvedla bývalá paní Záhrobská .

Lyžařka z příjmů od Head musela platit daně. Jenže otec jí peníze z účtu údajně odmítl vydat. „Musela jsem čerpat podíly z naší společnosti, ze kterých jsem platila daně Šárce i synovi Petrovi,“ řekla paní Jiřina. Prý šlo o 2 miliony, ale jelikož je spolu s dalšími financemi vyvedla nezákonně, jiný soud jí uložil 5 milionů vrátit a ona skončila v konkurzu.

Když pak v roce 2009 Šárka opustila otce, chtěla svůj podíl z účtu. „Nikdy si o něj osobně neřekla,“ tvrdí Záhrobský. Matka ale říká opak. „Chtěla se s ním dohodnout. Nežádala všechny peníze,“ sdělila a dodala: „Pan Záhrobský tím ztratil svůj výrobní prostředek. Proto ho to tak ranilo.“

V soudní síni byl Petr Záhrobský nervózní. Soudkyně ho musela několikrát uklidňovat.
V soudní síni byl Petr Záhrobský nervózní. Soudkyně ho musela několikrát uklidňovat.