Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Milostné vztahy v tenise? Vede Hingisová, v kurzu je i Štěpánek a další Češi

Autor: pan

Deset, někdy i víc měsíců v roce jsou mimo domov. Stovky hodin tráví na letištích nebo hotelových pokojích... Času a možností na seznámení s někým jiným než tenistou/tenistkou, mají minimální. A tak není divu, že v tenisovém světě už vznikla řadu milostných vztahů či dokonce manželstvích. Velkou stopu zde zanechali i Češi.

"Nejsme svatí, když trávíte čas po hotelích s hráči jako je třeba Verdasco, je těžké přesvědčit vaše okolí, že s nikým nikdy nic nemáte," řekla před časem česká tenistka Petra Cetkovská. Zrovna pohledná brunetka však ve výběru britského serveru telegraph.uk nefiguruje. Přesto zde o zajímavá jména rozhodně není nouze.

V počtu tenisových vztahů vévodí s pěti "zářezy" Martina Hingisová. V její blízkosti se v minulosti objevovali Magnus Norman, Ivo Heuberger, Julian Alonso, Justin Gimelstob a především Radek Štěpánek, s kterým se košická rodačka dokonce zasnoubila. Česko-slovenský pár se však v srpnu roku 2007 rozešel.

Iveta Benešová a Jürgen Melzer pyšně oznámili na Twitteru: Od pátku jsme manželé!Foto Twitter @IvetaBenesova

Solidní "sbírkou" se může pochlubit i rakouský tenista Jürgen Melzer a opět zde jednu z hlavních rolích hraje české jméno. A to dokonce dvakrát!

Dá se říct, že čtyřiatřicetiletý tenista má oblibu ve slovanských holkách.

Po jeho boku se totiž objevila Ruska Anastasia Myškinová, Slovenka Dominika Cibulková a pak už dvě české tenistky Nicole Vaidišová a především Iveta Benešová, s kterou se Melzer v záři roku 2012 oženil. Manželství vydrželo jen tři roky, letos se pár dohodl na rozchodu.

Štěpánek se vyzná

A když už jsme zmínili jméno na kurty se vracející Nicole Vaidišové, nelze vynechat její manželství s Radkem Štěpánkem, které však skončilo podobně jako v případě Ivety Benešové.

Karvinský rodák se v tenisovém světě vůbec dobře orientuje. Kromě úspěchů na dvorcích se mu alespoň nějaký čas dařilo i po boku již zmiňované bývalé světové jedničky Martiny Hingisové či dvojnásobně wimbledonské šampionky Petry Kvitové.

Štěpánek a Kvitová se k sobě tulí v hledištiFoto Jaroslav Legner (Sport)

A další zajímavé vztahy? Grigor Dimitrov byl vídán po boku úřadující světové jedničky Sereny Williamsové, později trávil dlouhé měsíce jako partner Marie Šarapovové. Právě tady má údajně kořeny i velká rivalita mezi oběma tenistkami.

Zajímavou dvojici tvořili svého času i Fernando Verdasco a Ana Ivanovičová či Dominika Cibulová a Gael Monfils. Na pomyslném "dnu" se drží Lucie Šafářová, která chodila "jen" s jedním tenistou - Tomášem Berdychem, či Roger Federer a Mirka Vavrinecová/Federerová, jenž tvoří pár od letních olympijských her v Syndey v roce 2000.

 

Šťastný pár. Nicole Vaidišová a Radek Štěpánek.
Šťastný pár. Nicole Vaidišová a Radek Štěpánek.