Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Za ublížení na zdraví dotáhla Latku manželka až před soud: 131 minut na mučidlech!

Autor: nem

Ponurá síň kousek od Nuselského mostu s »rozhodčím« v taláru není jeho oblíbené hřiště. Kvádro s bílou košilkou a kravatou kolem krku není jeho milovaný sešívaný dres. Leč, musel do toho jít.

Červenobílými fandy zbožňovaný kapitán Slavie Martin Latka (30) stanul včera před soudem kvůli obžalobě ze zločinu ublížení na zdraví. V květnu 2014 měl zmlátit svoji stále ještě manželku Lucii (mají spolu pětiletého syna Martina), tak že jí zlomil kost v noze. Divobijovi z Edenu (193 cm, 90 kg) hrozí až osm let za okny s mřížemi zevnitř.

Bez penalt

Latkův zápas u Obvodního soudu pro Prahu 5 trval 131 minut. Přepočteno na děj fotbalového mače – dva poločasy plus prodloužení s mučivě nerozhodným výsledkem. Na penaltový rozstřel se čeká, protože soudce Tome Frankič ortel odložil. „Je to traumatizující, uvidím, co bude dál,“ pověděla Blesku Lucie Latková. Seděla na chodbě, když Martin kráčel k výpovědi a ani se na sebe nepodívali.

Latka se svojí advokátkou.
Latka se svojí advokátkou.

Vyseká ho?

„Nebudu nic říkat,“ odmítl komentář prekérní situace Latka (žije s módní návrhářkou Ivanou Mentlovou, která mu porodila dcerku Isabellu) při návratu z »mučidel«. „Projednávání neskončilo, ale žádné další informace podávat nebudeme,“ připojila rázně na schodech Latkova elegancí kypící právní zástupkyně Irena Pöslová. O pražských advokátech se traduje, že jsou to nerudní a pupkatí vydřiduchové bez šmrncu, a ejhle weisse rabe – bílá vrána! Jestli tahle nonšalantní dáma z Malé Strany a s vizáží prohnaného esa právnické branže z amerických seriálů nevyseká Latku z průšvihu, tak už asi nikdo...

Cena obhajoby? 4000 za hodinu

Pokud provozujete kancl advokacie na Malé Straně jako madam Pöslová, neděláte velké kšefty za malou hubičku. Latka se přiměřeně prohne. Martinova odhadovaná měsíční gáže ve Slavii činí 250 000 korun a podle odborníka z pražské právnické sféry čeká jeho konto toto pouštění žilou. „Hodinovou sazbu bych odhadoval na 4000 a jako případ bych to viděl na přípravné řízení 20 hodin, soud 10 hodin, maximálně 40 hodin celkem. Čili zhruba 160 000 korun,“ vysvětlil zdroj Blesku.