Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bizarní VIDEO! Hušbauer a Vácha jako kluci slíbili: Spartu a Slavii nezradíme

Autor: pta

Přestoupit ze Sparty do Slavie a naopak je nemyslitelné. Ještě jako kluci si to Josef Hušbauer a Lukáš Vácha upřímně mysleli a nebáli se to říct na kameru v televizní show. Dnes už je všechno jinak.

Není tajemstvím, že Josef Hušbauer jako čerstvá posila Slavie je odchovancem Sparty a Lukáš Vácha zase vyrostl ve Slavii, ale už téměř tři roky hraje za Spartu. Na internetu se nyní objevil záznam z televizního pořadu TV Nova Derby z 90. let, ve kterém budoucí fotbalové hvězdy ještě jako malí kluci slibují věrnost svým původním klubům.

Jak všichni fanoušci vědí, nakonec všechno dopadlo úplně opačně, než si Hušbauer a Vácha tehdy představovali.

Co na obrazovce tehdy zaznělo?

Moderátorka k Váchovi: „Nechěl jsi být někdy sparťan?“
Lukáš Vácha: „Odmalička jsem slávista tělem i duší. Určitě bych to měnit nechtěl.“
Moderátor k Hušbauerovi: Kdyby ti, Pepíku, dal někdo přestupní lístky a řekl, že by jsi měl jít ke kolegům ze Slavie, co by jsi řekl?“
Hušbauer: „Ne, nechtěl bych.“
Moderátor: „Vážíš si vůbec nějakého hráče z týmu soupeře?“
Hušbauer: „Ne, protože jsou to sešívaný slávisti.“

Publikum bujaře aplaudovalo, pohledem dnešních očí nabývá tato scénka úplně jiného významu.

Vácha už delší dobu nepatří mezi slávistickými fanoušky k oblíbeným postavám. „Slavia je jako první holka, na tu se nezapomíná,“ vyznal se Vácha při přestupu na Letnou.

Ani Hušbauer to nebude mít mezi příznivci obou klubů jednoduché. Krátce po včerejším ohlášení přestupu jeho heslo na internetové Wikipedii upravil pravděpodobně jeden z rozčílených sparťanských fanoušků. „Uvadající kariéru zazdil v prosinci 2015, kdy přestoupil do řadového klubu SK Slavia Praha,“ objevilo se na největší internetové encyklopedii.

Josef Hušbauer pózuje po svém přestupu ze Sparty s dresem SlavieFoto slavia.cz/Michal Býček