Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hvězdný Neymar prozradil význam svých tetování: Život je vtip!

Autor: Ivana Jakoubková

Už pět let nechá ze svého těla dělat malířské plátno, nová a nová tetování se stala jeho vášní. Brazilská fotbalová hvězda Neymar (23) má dnes na sobě víc než třicet obrazců, jmen, dat a symbolů. Na hrudi nosí modlitbu, na levém prsteníčku královskou korunku. Lýtka mu zdobí smělost a radost. Tahle slova ho prý vystihují nejvíc.

První dotyk tatéra pocítil tehdy osmnáctiletý Neymar v roce 2010, premiérové kousky věnoval své matce Nadine a sestře Raffaele. Nejdřív to byla jejich jména, později přidal malá srdíčka a symbol nekonečna.

Neymarovu hruď zdobí předzápasové modlitbaFoto sport

Když se o rok později narodil jeho syn Davi Lucca, přibylo na pravé paži hrdého otce jeho jméno a datum narození. Následovala pocta otci, citát z bible, hruď mu ozdobila modlitba.

„Odříkáváme si ji před každým zápasem, rozhodl jsem se nosit ji stále na prsou,“ vysvětlil Neymar.

Na levé ruce mu svítí kotva a slovo „láska“, spodní část lýtek pak zdobí výrazy „smělost“ a „radost“, na každé noze jeden.

„Tohle tetování o mně vypovídá nejvíc,“ tvrdí jeden z kandidátů na zisk Zlatého míče za letošní rok.

Všechno jednou pomine

Na levou stranu krku si nechal vytetovat portugalská slova, která znamenají, že všechno jednou pomine. „I tohle motto o mně říká mnohé. V životě je potřeba si užívat každou chvíli, jak jen to jde,“ prohlásil Brazilec. Podobný význam má i anglický nápis „život je vtip“. Neymar tvrdí, že s tím se opravdu ztotožňuje. „Nemůžete brát život příliš vážně.“

Větu „buď součástí mého příběhu“ na levé paži doplňuje sevřená pěst. „Tohle tetování mám společné se třemi kamarády. Stejný design, ale každý má jiný slogan,“ vysvětlil.

Smělost na jednom lýtku, radost na druhémFoto sport

Na předloktí je výjev sepjatých rukou. „Dvě ruce se modlí, prosí o požehnání. Má to hodně do činění s mojí vírou,“ přiblížil.

„Tohle tetování mám opravdu rád. Mají ho i moje matka a můj otec,“ vysvětlil ke slovu „láska“ na levé ruce, kde mu prsteníček zdobí korunka. „Je to královská koruna. Nechal jsem si ji vytetovat předem, pro případ, až se ožením.“

Zatím poslední kousek v jeho soukromé galerii znázorňuje Neymara jako chlapce, jak v rodném městě sní o tom, že jednou bude hrát fotbal. Obrazu na levé noze nechybí ani trofej pro vítěze Ligy mistrů.

„Neymar si dobře pamatuje své kořeny a cestu, která ho dovedla až tam, kde je,“ řekl tatér Miguel Bohigues. „Na jeho kůži jsem mohl ztvárnit inspiraci pro mnoho dalších, kteří mají sen. V každém z nás je kousek Neymara,“ dodal Bohigues.

Většinu tetování hvězdnému fotbalistovi ale obstaral jiný umělec, Adao Rosa, který tetoval i Neymarovou sestru Raffaelu, jeho bodyguarda Ismaela a matku jeho syna Carolinu Dantasovou.