Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mše za Srnička (†47) v Newcastlu: Přítelkyně i bratr plakali mezi »svými«!

Autor: ps

Trýznivé dny v Česku mají za sebou, v Newcastlu je ale čekal ještě jeden. Přítelkyně Liduška a bratr Milan odletěli do Anglie říci zesnulému brankáři Pavlu Srničkovi (†47) naposledy sbohem. Při dojemné mši měli »své« nejbližší přátele z fotbalového města kolem sebe.

Newcastle je dokonalý příklad, jak se s klubovou legendou rozloučit! Už od 20. prosince, kdy Srničkovi při běhu doma v Bohumíně zkolabovalo srdce, zpívají chorály na jeho oslavu. Po jeho smrti naplánovali několik rozluček, setkání i charitativních akcí.

Posledním místem, kde mu angličtí fanoušci, tamní přátelé i přítelkyně s bratrem řekli navždy sbohem, byl kostel St. Andrew. Brány se otevřely přesně v poledne, zhruba 400 lidí a významných osobností Newcastlu přišly na dojemnou mši.

Srničkův bratr Milan na posledním rozloučení.
Srničkův bratr Milan na posledním rozloučení.

„To, co tady prožívám, je to nejsilnější, co jsem za posledních deset dvanáct dní prožil. Moc si toho vážím,“ řekl tichým hlasem anglickým novinářům bratr Milan, který se včera zúčastnil také rozlučkového zápasu. Newcastle v Premier League nastoupil proti favorizovanému Manchesteru United, ale pro Pavla vybojoval cennou remízu 3:3 gólem v 90. minutě.

V kostele zazněly Srničkovy nejmilovanější písně, mezi nimi také česká do Kryštofa – Ty a já. „Nebýt Pavla, nikdy by se ze mě nestal profesionální fotbalista. Bude mi moc chybět,“ vzpomínal plačící parťák z Newcastlu Steve Harper.