Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tvrdíka si dobírají v seriálu Kancelář Blaník: Pro sparťany je nejlepší slávista

Autor: pv

Nebojí se rýpnout si do nejmocnějších osobností Česka. Seriál Kancelář Blaník internetové televize Stream si „vybral za oběť“ bývalého ministra obrany a nynějšího šéfa fotbalové Slavie Jaroslava Tvrdíka a vůbec ho v díle nazvaném Luftjarda nešetřili. Kromě jeho účinkování v politice si rýpnuli i do jeho působení ve fotbale.

Kancelář Blaník v seriálu vede fiktivní postava pražského lobbisty Antonína Blaníka, který pomáhá dostat se z problémů všem mocným od prezidenta Zemana až po ministra financí a miliardáře Andreje Babiše a ostatní vlivné osobnosti. Tentokrát vůbec nešetřili Jaroslava Tvrdíka, který prosil Blaníka o pomoc při spolupráci s Číňany, které v Česku zastupuje přes Smíšenou česko- čínskou komoru vzájemné spolupráce.

„Nějak ty čínské investice v Česku váznou,“ říká Blaník do telefonu Tvrdíkovi a připomíná tak, že někdejší ministr obrany slíbil, že společnosti z nejlidnatější země nalijí do Česka miliardy korun.

Tvůrci pořadu pak připomenou i Tvrdíkovo nevydařené angažmá v roli šéfa ČSA i neúspěch v roli šéfa volební kampaně ČSSD. „Je úplně natvrdlej. Není nejbystřejší, ale s takovými se dělají nejlepší kšefty,“ směje se postava Antonína Blaníka, kterému oponuje jeho asistent zvaný Žížala. „Náhodou se Slavii to zaválel výborně. Pro nás sparťany je to nejlepší slávista, kterého známe.“

Tvrdík může už brzy vzít tvůrcům seriálu vítr z plachet alespoň, co se týče fotbalu. Jako předseda představenstva může letos dovést Slavii k zisku mistrovského titulu. Na vedoucí Plzeň ztrácí po podzimu tým z Edenu pouhý bod.

Zmrhal: Můj přestup? Agentovi volám, ale zatím se nikdo neozval
Video se připravuje ...

Šilhavý: Jsem rád, že Barák zůstane. Je mladý, má čas
Video se připravuje ...