Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Čechův Arsenal potká tým z páté ligy. V bráně může chytat 125kilový tlouštík!

Autor: vba, pan

Tenhle pořízek na lavičce týmu Sutton United není masér nebo kustod. Je to pětačtyřicetiletý rezervní gólman Wayne Shaw, který se může v osmifinále slavného FA Cupu postavit do branky proti Arsenalu. A byl by to opravdu zajímavý moment, pomyslná ručička na váze totiž u tohoto urostlého brankáře s přehledem překonává 125 kilovou hodnotu.

Jsou jako zjevení! Klub Sutton z páté anglické ligy se prodral do osmifinále anglického poháru. A teď narazí na slavný Arsenal! Vznikne tak bizarní souboj. V jedné bráně může stát Petr Čech (34), jeden z nejlepších gólmanů světa, a proti němu Wayne Shaw (45), veterán s mohutným pupkem vážící přes 125 kilogramů.

Ostřílený borec však na Čecha nemá nejen pokud jde o brankářské kvality a samozřejmě hmotnost, ale ani co do výškových parametrů. Na Čechových 196 centimetrů mu skoro deset čísel ještě chybí.

Rezervní brankář týmu Sutton United má přes sto kilo
Rezervní brankář týmu Sutton United má přes sto kilo

Šance, že by se Shaw 20. února objevil v zápase proti Arsenalu na hřišti, není podle britských médií příliš velká, na lavičce by však sedět měl.

Shaw si však ze své nadváhy příliš těžkou hlavu nedělá, naopak. V rozhovoru pro Sky Sports si dokonce ze své hmotnosti dělal legraci. "Když útočník uslyší kolem sebe zavolání, že si pro míč jde gólman, pořádně si rozmyslí, jestli půjde do souboje s někým, kdo váží tolik jako já," říká brankář Suttonu.

Zkušeného gólmana se však nevyplatí podceňovat. "Jeho reflexy jsou absolutně vynikající. Má velmi rychlé reakce, je ale fakt, že když ho vidíte někde v baru, první, co si dá, je dobrý sendvič," říká s úsměvem Tony Henderson-Smith, který v klubu pracuje jako maskot.

Že je pro Sutton zápas s Arsenalem opravdovým svátkem, potvrzují i slova trenéra Micky Stephense. „Los byl parádní! Nemůžu tomu uvěřit, že k nám přijede Arsenal!“.

Není se čemu divit. Vždyť na stadionu Suttonu je jen 765 míst k sezení...

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Arsenal 3:1. Čech udělal hrubku
Video se připravuje ...