Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejžhavější zboží v NHL! »Uplatí« Boston Pastrňáka 750 miliony?

Autor: top

Bum, prásk! Pálí jako z kanónu. Další gól vstřelil v NHL David Pastrňák (20), ale nezabránil jeho Bostonu od prohry 4:7 proti Edmontonu. Za sezonu už jich nasázel 31! Bruins díky nim mají nakročeno do play off a český útočník k nemalému bohatství.

Pastrňákovi totiž po sezoně končí tříletá nováčkovská smlouva. A jako jeden z nejlepších střelců ligy (ztrácí jen 6 zásahů na vedoucího spoluhráče Marchanda) si při vyjednávání o novém kontraktu bude moci říct o tučný přídavek!

Vždyť se za dva roky vypracoval na jednoho ze dvou tří klíčových útočníků žlutočerných barev. „Hrát s ním je zábava. Rád podrží puk, tvoří hru. Myslím, že mezi námi funguje dobrá chemie,“ pochvaluje si český parťák David Krejčí , jenž momentálně s Pastrňákem nastupuje v lajně.

David Pastrňák měl odmalička pohyb v krvi
David Pastrňák měl odmalička pohyb v krvi

A teď ty počty. Za letošní sezonu si rodák z Havířova vydělá 925 tisíc dolarů, tedy 23 milionů korun. V té další by to mohlo být až čtyřikrát tolik!

„Pokud podepíše kontrakt na kratší dobu, nejspíš na dva roky, pak by mohl mít za sezonu 3,5 až 4 miliony dolarů. Nebo s ním klub uzavře dlouhodobější smlouvu na pět šest let za zhruba 30 milionů dolarů,“ odhaduje Bleskem oslovený odborník, který si nepřál být jmenován.

Třicet milionů dolarů? To je přes 753 milionů korun! Závratná suma na to, že si ještě před pár lety při angažmá ve Švédsku psával mamince do Česka, aby mu poslala pár drobných...

Dres, kšiltovka, křik! Takhle fandí maminka Davida Pastrňáka
Video se připravuje ...