17. března 2017 • 09:59

Ničitel Polák. Rozhodl bitvu s Tampou a ještě zválcoval hvězdu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj Tampy s Torontem byl bitvou o poslední postupovou příčku do play off. Před jejím začátkem vedl přetahovanou o bod tým Lightning, po jejím konci má bod náskok zase Toronto. Arenu soupeře tým plný mladíků vyraboval, zvítězil totiž 5:0, ale výhru načal bourák Roman Polák. A pro jistotu v zápase předvedl svou tradiční silnou zbraň, svaly.



Charakter, přesně ten ve čtvrtek ukázalo Toronto. Výsledkově nestabilní mužstvo se muselo oklepat z nakládačky 2:7, kterou dostalo od Floridy a připravit se na mužstvo Lightning, jenž prohrálo jen dvakrát za posledních osm zápasů a patří v tuto chvíli k nejžhavější partě v lize.

Maple Leafs to zvládli a nutno říct, že celkem s přehledem. První třetinu střelecky určil čtvrtý úspěšný pokus Romana Poláka v tomto ročníku. Ránu českého beka brankář Andrej Vasilevskij vůbec neviděl a zbrzdil ji pouze díky dobrému postavení. Přes rameno se mu ale puk přesto dokutálel za čáru.

VIDEO: Takhle Polák otevřel skóre

A to byl velmi slušný start jednoho z nejlepších Polákových utkání v sezoně, které zakončil s třemi kladnými body na kontě a také šestou vítěznou trefou kariéry. Na jeho ránu navázalo trio Morgan Rielly - Matt Martin a Connor Brown třemi góly v rozmezí 23. a 27. minuty a Tampa se vezla na skluzavce, ze které už nezvládla vyskočit.

„Klukům to dneska jezdilo a měli plno energie a já mám radost, že to šlapalo všem čtyřem útokům," chválil po utkání pro NHL.com kouč Mike Babcock svou družinu.

A kdyby se náhodou chystal nějaký obrat, byl tu znovu Polák, aby ukázal, že změnu skóre nehodlá připustit. Na demonstraci si vybral Nikitu Kučerova, útočníka, který v posledních dvanácti zápasech nabral dvacet bodů nalepil v osobním souboji na mantinel a když se Rus odrazil, napálil mu ještě jednu ránu. Zvedat se z ledu se mu věru moc nechtělo.

VIDEO: Kučerov schytal od Poláka dvě rány během vteřiny

Všechno bylo navíc hlídané Frederikem Andersenem, který si za svůj jistý výkon vysloužil čtvrtou nulu v barvách Toronta a stal se prvním gólmanem Maple Leafs, jenž udržel čisté konto na ledě Tampy od února 1999.

„Ve třetí části hry, když jsme vedli 5:0, jsme to prostě už zavřeli a Frederik nás podržel několika skvělými zákroky," chválil bijec Matt Martin, který také gólově uspěl.

Základní část se pomalu blíží ke svému konci a za měsíc touhle dobou už se bude bojovat o Stanley Cup. Jestli u toho po letech bude znovu i Toronto se ještě neví, Východní konference je totiž tak vyrovnaná, že tipování je jedinou šancí, jak se mužstva pokusit rozdělit. Realita je ale ve hvězdách.

Když vynecháme Ottawu a Boston, tedy mužstva, která v Atlantické divizi drží druhou a třetí příčku a zaměříme se jen na Divokou kartu, je jasné, že stát se může všechno. Rangers s devadesáti body jsou celkem mimo ohrožení a ani jejich forma nevypadá, že by vyřazovací část měli minout.

Jenže Toronto už má bodů jen 78 a následují ho Islanders s Tampou, jenž mají bodovou ztrátu, Philadelphii chybí bodů šest, Floridě sedm a Carolině osm.

Se zhruba třinácti zápasy do úplného konce je ještě možné opravdu všechno.

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - Toronto

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 3. • 00:30
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
0:5
ONLINE
17. března
00:30
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
Góly

Domácí:

Hosté: 09:19. R. Polák, 22:24. Rielly, 22:39. M. Martin, 26:14. Co. Brown, 35:41. J. van Riemsdyk

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (27. Budaj) – Hedman, Dotchin, Garrison, Strålman (A), Coburn (A), Šustr, Witkowski – Palát (A), Point, Kučerov – Killorn, Gourde, Drouin – Froese, Erne, J.T. Brown – McKegg, Dumont. Hlavní trenér: Jon Cooper.

Hosté: Andersen (McElhinney) – Gardiner, N. Zajcev, Rielly, Marčenko, Hunwick (A), R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Komarov (A), Kadri, Co. Brown – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – M. Martin, Boyle, Sošnikov. Hlavní trenér: Mike Babcock.

Rozhodčí

Steve Kozari, Ian Walsh. Čároví: Mark Shewchyk, Tony Sericolo

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19092 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud