Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Golfová hvězda plakala a utekla z turnaje: Mamince dávají jen 12 měsíců života

Autor: ija

Odehrál jen šest jamek a pak se slzami v očích vysvětloval, že golf je momentálně to poslední, na co myslí. Jason Day (29) opustil turnaj v texaském Austinu a odjel za nemocnou maminkou. Denning Dayové lékaři diagnostikovali rakovinu a dávali jí jen 12 měsíců života. Teď se přece jen pokusí nádor v plicích operovat. Rakovina vzala Dayovi už otce, který zemřel, když bylo světové trojce pouhých jedenáct let. 

„Je pro mě nepředstavitelné myslet teď na golf. Myslím jen na to, čím maminka prochází. Sice mi říká, ať se tím tolik nestresuju, ale ono to nejde," vysvětlil Day.

Paní Dayové lékaři koncem minulého roku diagnostikovali rakovinu plic. V té chvíli jí dávali jen dvanáct měsíců života. Teď se přece jen pokusí nádor operovat.

„Rodina je na prvním místě. Potřebuju teď být s ní, dohlédnout na to, že všechno jde, jak má. Je to hodně těžká situace. Udělám všechno, co budu moci, vždyť jen díky ní hraju golf," řekl pohnutě.

Golfisty čeká za dva týdny Masters, ale Day neřekl, zda se zúčastní, ani jak dlouho chce být mimo. „Momentálně prostě budu s mámou. Myslet na golf je pro mě těžké."