Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přepadli ho s pistolí, pak přežil tohle: Šílený let a brutální bouračka!

Autor: ija

Poněkud divoce prožíval letošní slavný závod 500 mil Indianapolis novozélandský pilot Scott Dixon. Nejdřív ovládl kvalifikaci a byl v sedmém nebi. Jen pár hodin na to ale čelil přepadení ozbrojených lupičů a zakusil hlaveň pistole těsně u hlavy. V závodě pak předvedl speklakulární havárii, při níž auto letělo vzduchem a divákům tuhla krev v žilách. Dixon ale ze zničeného vozu vylezl jakoby nic a prostě odešel po svých.

Vítěz z roku 2008 Scott Dixon (36) v tom byl vlastně nevinně. V závodě, který poutal pozornost také startem dvojnásobného šampiona F1 Fernanda Alonsa, ztratil kontrolu nad vozem Angličan Jay Howard a trefil Dixona tak nešťastně, že jeho modrý monopost letěl vzduchem jako kus papíru, nad Howardovou hlavou a přímo do bariéry.

Vítěz kvalifikace Scott Dixon měl během závodu 500 mil Indianapolis děsivou havárii.
Vítěz kvalifikace Scott Dixon měl během závodu 500 mil Indianapolis děsivou havárii.

Vypadá to jako zázrak, ale oba jezdci vyvázli z děsivého pekla nezranění. K havárii došlo v 55 z dvou stovek kol a závod poté zastavily červené vlajky. Po nárazu Dixonova vozu musely být opraveny i ochranné bariéry.

„Jsem rád, že jsou všichni v pořádku, byla to dost divoká jízda,“ řekl nevzrušeně Novozélanďan a poděkoval za bezpečnostní opatření, která závody doprovázejí.