Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Olympijský vítěz Aleš Valenta: Každý sportovec je marketingová děvka!

Autor: pv

Po olympijských hrách v Salt Lake City před 15 lety se stal v Česku sportovní a hlavně marketingovou ikonou. Akrobatický lyžař Aleš Valenta dokázal vytěžit maximum ze zlaté medaile a prodat svůj úspěch velkým firmám, které ho sponzorovaly. Nyní promluvil o tom, kde je hranice toho, co už by sportovec neměl propagovat.

V tuzemských učebnicích sportovního marketingu je zářným příkladem, jak úspěšně naložit se svou slávou po zisku olympijské medaile.

Aleš Valenta vydělal díky své šikovnosti a sponzorům desítky milionů korun. Nyní promluvil o tom, jak jako nekuřák propagoval na akci cigaretovou značku a že do toho bez váhání šel.

„Každý sportovec je marketingová děvka. Všichni nakonec trochu jdeme za prachy, akorát si to musíme sami sobě nějak omluvit a vytyčit si, kde je ta hranice,“ tvrdí v rozhovoru pro magazín Zoot a prozradil i to, co by například za peníze nedělal. „Třeba bych nešel moderovat výstavu sexuálních pomůcek. To je v podstatě porno na podiu a to je pro mě za hranicí,“ říká olympijský vítěz.

JAK TO BYLO: Trojité salto s pěti vruty a Aleš Valenta vstoupil do historie
Video se připravuje ...