Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Zadlužený klub v šoku. Čtvrtou ligu musí hrát na stadionu pro 75 000 diváků!

Autor: pv

Rána pro tradiční německý klub. Mnichov 1860 končí po letošním sestupu z druhé ligy prozatím s profesionálním fotbalem. Oblíbený bavorský tým nedokázal zajistit finance na svazem požadovanou milionovou kauci a nemůže tak žádat o licenci pro třetí ligu a propadl se až do čtvrté ligy. Přesto má hrát utkání v Allianz aréně pro 75 tisíc diváků, kde nastupuje od roku 2005.

Drsný pád měl pro fanoušky velké pozitivum. Z moderní arény se po pádu z profesionálních soutěží měl Mnichov 1860 vrátit na starý, ale oblíbený Grünwalder Stadion.

Jenže podle smlouvy o pronájmu Allianz Areny musí tradiční klub z Mnichova hrát na stejném stadionu jako městský rival Bayern až do roku 2025!

Klub je nyní ve velkých finančních potížích a dluží kolem čtvrt miliardy korun. Konec smlouvy o drahém pronájmu Allianz Areny by Mnichovu 1860 hodně ulevil.

Pro Německo by to byla velká potupa, kdyby se na nejmodernějším stadionu v zemi hrála čtvrtá liga. Všechny strany tak hledají východisko, jak se dá ze smlouvy co nejlépe vyvázat.

Fotbalisté Mnichova 1860 sestoupili z druhé bundesligy, třetí ale hrát nebudou, půjdou ještě níž
Fotbalisté Mnichova 1860 sestoupili z druhé bundesligy, třetí ale hrát nebudou, půjdou ještě níž