Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Nejdojemnější moment! Slavícího Federera rozbrečel pohled na Mirku a dvojčata

Autor: rou

Nemusíte být zrovna nadšený tenisový fanoušek, aby vás tenhle moment chytil za srdce. Švýcarský tenista Roger Federer v neděli vpodvečer poosmé zvedl pohár pro šampiona slavného Wimbledonu a definitivně se zařadil mezi nesmrtelné legendy tohoto sportu. Korunovaci brzy šestatřicetiletého gentlemana přihlížela v hráčské lóži i jeho nejbližší rodina. A právě pohled na manželku Mirku se čtyřmi dětmi (slavnému páru se narodila už dvoje dvojčata) byl pro Federera spouštěčem těch nejniternějších emocí.

Objal soupeře Marina Čiliče, který si ve finále Wimbledonu prožil slzavé martýrium s puchýřem na noze, dlouze děkoval divákům na nejslavnějším kurtu světa, kteří ho zahrnovali nekončícími ovacemi vestoje. Pak se už osminásobný wimbledonský šampion Roger Federer na chvilku posadil a mohl začít přemýšlet o tom, co dokázal.

V tu chvíli mu pohled padl do hráčské lóže, kde slavili jeho parťáci z týmu, ale hlavně jeho nejbližší lidé: manželka Mirka a dva páry dvojčat, sedmiletá děvčata Myla Rose a Charlene Riva a tříletí kluci Leo and Lenny. Blonďatí andílci byli nejroztomilejšími fanoušky, hlavně jeden z chlapečků bavil diváky na centrkurtu svými grimasami s prsty v puse.

Nemají vůbec tušení, o co tady jde, smál se Roger Federer na konto svých tříletých synů, kteří sledovali jeho osmý triumf ve Wimbledonu
Nemají vůbec tušení, o co tady jde, smál se Roger Federer na konto svých tříletých synů, kteří sledovali jeho osmý triumf ve Wimbledonu

A právě pohled na nejmilovanější osoby Federera definitivně zlomil: tenisový král se nekontrolovatelně rozbrečel, až své slzy radši skryl do ručníku. Když pak na kurtu odpovídal na otázky moderátorky, jeho slova často směřovala k rodině.

Kvůli ní omezil při svém návratu po dlouhém zranění počet turnajů, švýcarský fenomén si daleko více vybírá, kde bude hrát - i podle toho, aby se tam cítily dobře jeho děti, které většinou cestují s ním a s manželkou.

Šťastná jednička Plíšková o grandslamu i Hrdličkovi. Jsem spokojená, díky tomu se mi daří, hlásí
Video se připravuje ...

„Miluju hraní,“ odpovídal Federer na otázku, co ho motivuje i v pětatřiceti letech k tenisové dřině. „Moje manželka je naprosto spokojená s tím, že stále hraju. Protože hraju o trochu méně, mám teď na oplátku víc času. Cítím se skoro jako bych pracoval na částečný úvazek, což je skvělé zjištění,“ vykládal vítěz 19 grandslamových titulů. „Cílem je rozhodně být tady opět za rok a pokusit se obhájit,“ dodal.

Pravděpodobně u toho tedy budou i jeho děti. Pro děvčátka už by to mohl být třetí tátův wimbledonský triumf, který uvidí. Leo a Lenny to v neděli zažili poprvé. A moc z toho nejspíš neměli.

„Nemají absolutně tušení, o co tady jde,“ rozesmál Roger Federer fanoušky na centrkurtu. „Nejspíš si myslí, že to je celkem pěkný výhled a pěkné hřiště,“ přemítal čtyřnásobný otec. „Jednoho dne to snad pochopí,“ dodal Roger Federer

Vévodkyně i sexuální loudil. Kdo sledoval triumf plačícího Federera ve Wimbledonu? - podívejte se ZDE »

Partner a manažer Plíškové Hrdlička: Je to historický úspěch, jako když Pavel Nedvěd získal Zlatý míč
Video se připravuje ...