Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vévodkyně i sexuální loudil. Kdo sledoval triumf plačícího Federera ve Wimbledonu?

Autor: pv

Vstupenky v přepočtu za desetitisíce korun, zážitek k nezaplacení. Na vyprodaných tribunách centrálního dvorce All England Clubu se mačkaly během nedělního finále mužské dvouhry i slavné celebrity z kulturního i politického života. Kdo všechno sledoval triumf Rogera Federera ve Wimbledonu, který se po vítězství rozplakal, když uviděl všechny své čtyři děti v lóži?

Mezi patnácti tisící diváky nechyběli ve Wimbledonu členové královské rodiny vévodkyně Kate a její manžel princ William, kteří v panovnické lóži utkání emotivně prožívali. Kousek od nich seděla i premiérka Velké Británie Theresa Mayová nebo starosta Londýna Sadiq Khan.

Na Federera s Čiličem se přišel podívat i slavný tenista Rod Laver nebo bývalý fotbalista Thierry Henry. Přišla i herecká esa. Utkání si nenechal ujít ani Hugh Grant, jehož kromě filmových rolí „proslavila“ sexuální aférka, kdy byl chycen v Americe ve voze s prostitutkou.

Vévodkyně Kate a její manžel princ William
Vévodkyně Kate a její manžel princ William

Na sedadle centrálního dvorce byl i herec Bradley Cooper, jenž má dítě s bývalou partnerkou fotbalisty Cristiana Ronalda ruskou modelkou Irinou Shaykovou. V roli televizního spolukomentátora se objevil i trojnásobný vítěz Wimbledonu Boris Becker, o kterém se nyní mluví v souvislosti s velkými finančními problémy.

Kdyby potřeboval půjčit peníze, tak se může obrátit na Federera. Osmým triumfem v All England Clubu si jen na prize money přišel na 2,2 milionu liber (65 milionů korun). Nutno dodat, že skoro o polovinu přijde Švýcar kvůli daním.