Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Adebayor odhalil, jak z něj rodina tahala miliony: Chtěl jsem se zabít!

Autor: pav

Ani všechny peníze světa nedokážou člověku koupit štěstí. Jen se zeptejte Emmanuela Adebayora. Dlouholetý postrach obran bohaté anglické Premier League, který momentálně kope tureckou ligu za Istanbul Basaksehir, se pro francouzský magazín So Foot rozpovídal o tom, že jej deprese spojené s rodinnými problémy málem dohnaly k sebevraždě.

Adebayor je svéráz. Málokdo asi zapomene na to, jak jako hráč Manchesteru City běžel přes celé hřiště, aby oslavil gól před fanoušky svého bývalého týmu Arsenalu. Legendární jsou i historky o tom, jak si v posilovně místo cvičení dopřával muffiny a kávu. Ne všechno v jeho kariéře je ale takhle zábavné.

Nejlepší střelec v historii Toga už dříve pro BBC přiznal, že nemluví se svou rodinou, která z něj neustále tahala peníze. A nešlo o malé částky, na vrcholu sil v Tottenhamu brával Adebayor i 170 tisíc liber (4,8 milionu korun) týdně. V rozhovoru pro So Foot poodhalil další, strašidelná fakta.

"Mnohokrát jsem chtěl spáchat sebevraždu. Dlouhá léta jsem si to nechával pro sebe. Jsem znechucený z toho, že to došlo až takhle daleko, ale to, že o tom teď mohu mluvit, mě velmi uklidňuje," sdělil francouzskému magazínu.

"Je to velmi těžké, když se snažíte pomoci své rodině z chudoby, ale oni stále stojí proti vám. Často si musím měnit telefonní číslo, aby mě nemohli kontaktovat. Když mi zavolají, neptají se mě, jak se mám, jen po mně požadují peníze. Už od té doby, co jsem si poranil kolenní šlachu, když jsem hrál za Tottenham," popsal Adebayor svou složitou situaci, která trvá už skoro deset let.

Největší rozpory má tožský dlouhán se svojí matkou. Tu před několika lety obvinil, že ho zaklela, a zapříčinila tak jeho špatnou formu. Ona ho na oplátku nařkla z toho, že ji nechal vyhodit z domu, který patří jejich rodině.