Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

(Ne)známá Allertová proklouzla v Austrálii do osmifinále: Balíkem »zachránila« sezonu!

Autor: as

Když byla zase zraněná, zapochybovala, zda se má profesionálním tenisem ještě trápit... Teď je Denisa Allertová (24) v ráji: na Australian Open si zahraje osmifinále!

Byla jako ve snu. „Já nevím... Pořád to vstřebávám... Neuvěřitelné...“ mluvila ostýchavě do mikrofonu ve druhé největší aréně v grandslamovém Melbourne a myslela na své blízké. „Všem jim moc děkuji.“

Pravda, sympaťanda Denisa, považována za jednu z největších pohodářek na okruhu, si už zahrála Fed Cup, po boku slavnějších krajanek dokonce juchala s prestižní mísou. Jenže fanoušci ji spíše vnímali jako tu holku, kterou provázejí zdravotní trable. I před kvalifikací na Australian Open si vyvrtla kotník...

Jenže teď vyhrála v Melbourne už šest zápasů v řadě! Ve 3. kole vyřídila Polku Linette 6:1, 6:4. „Největší úspěch v kariéře! Možná jsem vyspěla,“ usmála se 130. hráčka světa, když hledala příčiny úspěchu.

V osmifinále grandslamu je poprvé, už má jistou odměnu 4 miliony Kč! „Je příjemné, že odpadnou nervy s financemi. Je to docela náročné platit si všechny náklady. To bude úleva a můžu si trochu oddychnout,“ řekla pro Radiožurnál a opět myslela na své blízké včetně přítele, tenisty Jana Šátrala. „Určitě jim budu chtít udělat radost. Oslavíme to, všechny pozvu na večeři. Zaslouží si odměnu, trpí se mnou všichni celý život,“ smála se.

Zítra ji čeká světová čtyřka, Ukrajinka Svitolina. Bude pohádka pokračovat?

Denisa Allertová je poprvé v životě v osmifinále grandslamu
Denisa Allertová je poprvé v životě v osmifinále grandslamu