Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dočkal míří z Číny do americké MLS! Domovem bude Philadelphia

Autor: nem

Roční hostování českého reprezentanta je na spadnutí! Bořek Dočkal (29) odletěl z Číny, kde působil po odchodu ze Sparty, do USA, aby podepsal smlouvu s týmem zámořské MLS Philadelphia Union. Informaci Blesku potvrdila i agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

 

Pokud dojde k dohodě a Dočkal podepíše smlouvu v zámořské MLS, čeká českého záložníka stěhování na vzdálenost 11 563 kilometrů vzdušnou čarou z Čcheng-čchou do metropole Pensylvánie. Ocení to i hráčova rodina - těhotná manželka Kamila se v Říši středu se synem Samulem (4) necítili zrovna komfortně.

Dočkal tak svolil po roce v čínském klubu Che-nan Ťien-jie ke změně prostředí. „Bořek je ve Philadelphii a ve středu tam podstoupí zdravotní prohlídku. Jde o roční hostování a není to akce ráz na ráz, protože Union ho sledoval už dlouho,“ prozradil Blesku zdroj z Dočkalova okolí.

Celek z východního pobřeží USA nejspíš vynaloží značné finanční náklady. Čínský celek zaplatil Spartě za Dočkala 230 milionů korun, tvořivý záložník se dohodl na tříletém lukrativním kontraktu s roční gáži 80 milionů korun.

Dočkal může začít hrát za nový tým už v neděli proti mužstvu New England. Čeká ho mezinárodní kolektiv, v týmu jsou hráči z Ghany, Brazílie, Kamerunu, Německa, Anglie, Jamajky či Bosny. Philadelphia hraje své domovské zápasy na Talen Energy Stadium v Chesteru pro 18 500 diváků.

Ve městě navíc přebývá hokejová enkláva z NHL. Za Flyers hrají obránce  Radko Gudas, gólman   Michal Neuvirth  a nově i další brankář  Petr Mrázek,  který přestoupil z Detroitu.

Viktor Kolář, šéf společnosti Sport Invest

"Můžu potvrdit, že jsme společně s Bořkem odletěli do Ameriky jednat o možném angažmá s týmem Philadelphia Union. Klub o něj stál delší dobu, v Číně však dlouho nechtěli o jeho uvolnění ani slyšet. Nakonec se nám po dlouhých jednáních podařilo domluvit se na možnosti ročního hostování. Bořka nicméně ještě čeká lékařská prohlídka i jednání o finální podobě případného kontraktu."