Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Olympijský šampion Svoboda ukázal novou lásku: Sbalil ji na náplavce

Autor: Tomáš Pokorný

Děvčata, utírejte slzy! Jeden z největších fešáků mezi sportovci David Svoboda (32) je po roce bez ženy opět zadaný. Olympijský šampion v moderním pětiboji randí se studentkou Nikolou (21).

Loni v prosinci mu zlomila srdce mistryně světa ve sportovním aerobiku Denisa Barešová, když se zakoukala do běžce Jakuba Holuši. Teď už je David zase šťastně zamilovaný. Novou lásku poprvé veřejně ukázal o víkendu na armádním plese na Pražském hradě.

„Už jsme spolu nějakou dobu, tak jsem se rozhodl, že by se to mohlo vědět. Jak jsme se dali dohromady? Normálně. Potkali jsme se na náplavce a vyšlo to,“ prozradil Blesku s potutelným úsměvem.

David Svoboda se svojí přítelkyní na armádním plese
David Svoboda se svojí přítelkyní na armádním plese

O víc než 11 let mladší Nikola je rovněž bývalá vrcholová sportovkyně. Když Svoboda v roce 2012 triumfoval na olympiádě v Londýně, ona skončila těsně čtvrtá na dorosteneckém mistrovství republiky v běhu na 800 metrů. Rok poté s atletikou sekla.

„Ale pořád má velmi pozitivní vztah ke sportu, což je pro mě důležité,“ říká Svoboda. „Už jsme si byli párkrát zaběhat, resp. já běhal, Nikča měla kolečkové brusle. A slíbil jsem jí, že až se oteplí, vezmu ji na koně,“ připomíná bývalý pětibojař, že i po konci kariéry zůstává věrný jedné z disciplín.

U sportu Svoboda zůstal i profesně. Trénuje pětibojaře, zastává funkci ve výkonném výboru jejich svazu, plánuje několik podnikatelských záměrů. A společný život s Nikolou. „Ještě spolu nebydlíme, ale akorát to řešíme. Prakticky jsme pořád spolu...“