6. března 2018 • 07:00

SESTŘIHY: Fantazie pro United! Otočili z 0:2 s Crystal Palace. Arsenal padl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN 29. KOLA | Manchester United otočil v anglické fotbalové lize zápas na hřišti Crystalu Palace z 0:2 na konečných 3:2 a udržel druhé místo v tabulce. O vítězství favorita rozhodl v nastaveném čase parádní střelou z dálky Nemanja Matič. Svěřenci Josého Mourinha po 29. kole dál ztrácejí 16 bodů na vedoucí Manchester City a mají dvoubodový náskok před třetím Liverpoolem. Petr Čech se ani na další pokus vytoužené dvousté nuly nedočkal. Trápení Arsenalu totiž pokračovalo i proti Brightonu, "kanonýři" na jeho hřišti podlehli 1:2, prohráli potřetí v řadě a v tabulce jim patří šesté místo. Blízko titulu jsou fotbalisté Manchesteru City, kteří porazili Chelsea díky brance Silvy ze 46. minuty 1:0.



Góly

Domácí: 11. Townsend, 48. van Aanholt

Hosté: 55. Smalling, 76. R. Lukaku, 90+1. N. Matić

Sestavy

Domácí: Hennessey – Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Townsend, McArthur, Milivojević, Schlupp (80. Riedewald) – Ch. Benteke, Sörloth.

Hosté: de Gea – A. Valencia (68. Mata), Smalling, Lindelöf, Young (68. Shaw) – McTominay (46. Rashford), N. Matić, P. Pogba – Alexis Sánchez, R. Lukaku, Lingard.

Náhradníci

Domácí: Čung-Jong, Delaney, Souaré, Rakip, Jach, Riedewald, Cavalieri

Hosté: Bailly, Mata, Carrick, Rashford, Shaw, Darmian, Pereira

Karty

Domácí: Townsend

Hosté: McTominay, Young, N. Matić

Rozhodčí

Swarbrick – Ledger, West

Stadion

Selhurst Park, Londýn

Crystal Palace ještě nikdy Manchester United v Premier League neporazil a nepovedlo se mu to ani na osmnáctý pokus, i když utkání rozehrál výborně. V 11. minutě šel tým kouče Roye Hodgsona do vedení, poté co se střela Androse Townsenda otřela o jednoho z hostujících hráčů a zapadla k tyči. Ihned po přestávce zvýšil obránce Patrick van Aanholt, který po úniku překonal Davida de Geu střelou k bližší tyči.

Londýnský tým si vylepšil bídnou střeleckou bilanci v zápasech s Manchesterem United, kterému dal v předchozích 17 duelech dohromady jen pět branek. Vyhrát však Crystalu Palace opět nebylo souzeno. V 55. minutě snížil hlavičkou Chris Smalling. O vyrovnání se postaral Romelu Lukaku a v závěru dokonal obrat svou první ligovou brankou za "Rudé ďábly" Matič.

Crystal Palace nevyhrál v lize už pošesté za sebou a spadl na sestupovou 18. příčku.

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Manchester United 2:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 46. B. Silva

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Zinčenko (87. Danilo) – De Bruyne, Gündoğan, Silva (C) (90+3. Foden) – B. Silva, Agüero (85. Jesus), Sané.

Hosté: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses, Fàbregas, Drinkwater, Alonso – Willian (78. Giroud), Pedro (82. Emerson) – E. Hazard (90. Morata).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Danilo, Kompany, Stones, Touré, Jesus, Foden

Hosté: Caballero, Chalobah, Zappacosta, Cahill, Emerson, Morata, Giroud

Karty

Domácí: Zinčenko, Gündoğan

Hosté: Rüdiger

Rozhodčí

Oliver – Bennett, Burt

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

První poločas na stadionu Etihad patřil domácímu Manchesteru City. V největší šanci Sané už překonal Courtoise, jeho dělovku ale skvělým obranným zákrokem zneškodnil na brankové čáře obránce Azpilicueta.

Sané byl i u druhé příležitosti svého týmu, po jeho průniku zakončil Bernardo Silva těsně nad břevno. Chelsea poprvé po 15 letech nevyslala v průběhu první půle zápasu Premier League na soupeřovu branku ani jednu střelu.

Bernardo Silva se nakonec dočkal gólu hned po změně stran, kdy se po Christensenově chybě dostal k míči De Bruyne a naservíroval ho portugalskému křídlu před prázdnou bránu. V těžkých podmínkách za hustého deště si Chelsea vypracovala pouze jednu gólovou příležitost, v nastaveném čase Alonso jen těsně minul volejem branku.

"Citizens" vytvořili rekord Premier League v počtu přihrávek za zápas, celkem jich poslali 902. Chelsea po druhé porážce za sebou ztrácí na příčky zajišťující účast v Lize mistrů pět bodů.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Chelsea 1:0. Rozhodl Bernardo Silva
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 7. Dunk, 26. G. Murray

Hosté: 43. Aubameyang

Sestavy

Domácí: Ryan – Schelotto (69. Bruno), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert (77. March), Stephens, D. Pröpper, Groß (86. Kayal) – Izquierdo – G. Murray.

Hosté: Čech – Chambers (83. Nketiah), Mustafi, Koscielny (C), Kolašinac – Wilshere, Xhaka – Mchitarjan (83. Bellerín), Özil, Iwobi (74. Welbeck) – Aubameyang.

Náhradníci

Domácí: Krul, Goldson, Kayal, Locadia, March, Bruno, Ulloa

Hosté: Bellerín, Elneny, Holding, Maitland-Niles, Nketiah, Ospina, Welbeck

Karty

Domácí: Stephens, Schelotto, G. Murray

Hosté: Kolašinac, Wilshere, Xhaka

Rozhodčí

Attwell – Beck, Wilkes

Stadion

Falmer Stadium

V sedmé minutě Čech vyboxoval míč po rohovém kopu Grosse pouze na hranici malého vápna, odkud uklidil míč do prázdné branky Dunk. Český brankář se naopak vytáhl při šanci Knockaerta, ve 26. minutě ale inkasoval podruhé.

Gross poslal přesný centr z pravé strany přímo na Murrayho hlavu, který dostal míč pod padajícím Čechem do sítě. Zkušený anglický útočník vstřelil v posledních pěti ligových zápasech pět branek.

"Kanonýři" se vrátili do zápasu krátce před koncem poločasu. Xhaka našel v pokutovém území Aubameyanga, jenž chytře tečoval balón za Ryanova záda. V poslední akci úvodního dějství navíc trefil Koscielny hlavičkou tyč.

Po změně stran už si ale favorit žádný větší tlak nevytvořil, nepomohlo mu ani sedmiminutové nastavení zapříčiněné dlouhým ošetřováním zraněného Schelotta. Svěřenci trenéra Arséna Wengera prohráli poprvé od roku 2002 čtyři soutěžní utkání za sebou, z toho tři v Premier League. Brighton naopak neprohrál v lize už pětkrát v řadě a na první sestupové místo má náskok sedm bodů.

SESTŘIH Premier League: Brighton - Arsenal 2:1. Hosté v krizi, Čech si vyčítal góly
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 40. M. Salah, 55. Mané

Hosté:

Sestavy

Domácí: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (79. Milner), Henderson, Can – M. Salah, Firmino (88. Matip), Mané (74. Lallana).

Hosté: Dúbravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, P. Dummett – Atsu, Merino (73. Hayden), Diamé, Kenedy – Jacob Murphy (84. Ayoze Pérez) – Gayle (66. Joselu).

Náhradníci

Domácí: Milner, Gomez, Moreno, Lallana, Mignolet, Solanke, Matip

Hosté: Clark, Darlow, Pérez, Ritchie, Hayden, Manquillo, Joselu

Rozhodčí

Scott – Long, Cook

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Návštěva

53287 diváků

Liverpool poprvé překonal Martina Dúbravku v brance Newcastlu pět minut před přestávkou, po přihrávce Oxladea-Chamberlaina se trefil Salah. Egyptský reprezentant vstřelil v 38 soutěžních utkáních 32 branek, z toho 24 v Premier League, čímž dorovnal v tabulce střelců Harryho Kanea z Tottenhamu.

Ještě před pauzou musel na druhé straně proti Merinově střele zasáhnout gólman Karius. Po změně stran definitivně rozhodl po Firminově pasu Mané, který vstřelil 300. soutěžní gól Liverpoolu do sítě Newcastlu.

Liverpool i po 15. zápase udržel domácí ligovou neporazitelnost. Trenér Jürgen Klopp porazil "Straky" na čtvrtý pokus a jediným soupeřem, proti kterému zatím německý kouč v anglické lize neuspěl, je Manchester United, s nímž se "Reds" utkají příští týden.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Newcastle 2:0. Dúbravku překonal Salah a Mané
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27. Son, 54. Son

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – M. Dembélé (76. Moussa Sissoko), Dier – Alli (82. Lucas Moura), Eriksen, Son (70. Lamela) – Kane.

Hosté: Lössl – Hadergjonaj, Schindler, Zanka, T. Kongolo – Hogg (C) (84. Depoitre), Williams – Quaner (33. Ince), Pritchard (45+1. Biling), van La Parra – Mounié.

Náhradníci

Domácí: Vorm, Trippier, Rose, Lamela, Wanyama, Sissoko, Moura

Hosté: Green, Smith, Malone, Biling, Löwe, Ince, Depoitre

Karty

Domácí: Alli

Hosté: Hogg

Rozhodčí

Mike Jones – Mark Scholes, Ian Hussin, 4. rozhodčí Kevin Friend

Stadion

Wembley Stadium, London

Tottenham byl od začátku zápasu velmi aktivní a už ve 20. minutě se mohl radovat z branky, Eriksenův sražený přímý kop ale skončil na tyči. O chvíli později už poprvé skóroval jihokorejský reprezentant Son Hung-min, který po efektní kličce brankáři zakončil ke vzdálenější tyči.

V 54. minutě pětadvacetiletý útočník hlavou zužitkoval Kaneův centr a Tottenham vyhrál 16. utkání proti nováčkovi Premier League v řadě.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Huddersfield 2:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 56. Barnes, 80. Wood

Hosté: 20. Tosun

Sestavy

Domácí: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Lennon, Cork, A. Westwood, Gudmundsson – Hendrick (46. Wood) – Barnes.

Hosté: Pickford – Coleman, M. Keane, A. Williams (C), Cuco Martina – Walcott, Gueye, Davies (59. Rooney), G. Sigurdsson (83. Bolasie) – Calvert-Lewin, Tosun (68. Niasse).

Náhradníci

Domácí: Lindegaard, Bardsley, Long, N'Koudou, Marney, Vokes, Wood

Hosté: Robles, Baines, Holgate, Schneiderlin, Bolasie, Rooney, Niasse

Karty

Domácí: A. Westwood

Hosté: Calvert-Lewin, A. Williams (č)

Rozhodčí

Chris Kavanagh – Lee Betts, Constantine Hatzidakis

Stadion

Turf Moor

Burnley otočilo duel s Evertonem a zvítězilo 2:1. Za hosty otevřel skóre Tosun, který se stal prvním Turkem, jenž dal za Everton gól v Premier League. Domácím se ale poprvé pod vedením trenéra Seana Dyche povedlo vyhrát duel, v němž inkasovali jako první. Postarali se o to v druhé půli Barnes a Wood.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Everton 2:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 8. Ki Song-jung, 32. van der Hoorn, 48. A. King, 63. J. Ayew

Hosté: 79. Antonio

Sestavy

Domácí: Fabiański – van der Hoorn, F. Fernández (C), Mawson – Naughton, A. King (81. T. Carroll), Ki Song-jung, Clucas (90. T. Abraham), M. Olsson – A. Ayew (78. Dyer), J. Ayew.

Hosté: Adrián – Rice, Reid (27. Byram), Cresswell – Zabaleta, Kouyaté, Noble (C), Evra (46. Antonio) – Lanzini, J. Hernández, Arnautović.

Náhradníci

Domácí: Nordfeldt, Bartley, Narsingh, Dyer, Carroll, Abraham, Britton

Hosté: Hart, Byram, Mário, Antonio, Cullen, Hugill, Browne

Karty

Hosté: Noble, Kouyaté, Arnautović

Rozhodčí

Atkinson – Kirkup, Holmes

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

Hrálo se též několik záchranářských soubojů. Swansea deklasovala West Ham 4:1 a velkou zásluhu na tom měl Ki Sung-Jong, který si připsal gól a asistenci.

SESTŘIH Premier League: Swansea - West Ham 4:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 77. Deeney

Hosté:

Sestavy

Domácí: Karnezis – Janmaat, Prödl, Mariappa, Holebas (90+5. Britos) – Doucouré, Capoue – Carrillo (66. Hughes), Pereyra, Richarlison (54. Okaka) – Deeney (C).

Hosté: Foster – C. Dawson, Hegazy, J. Evans (C), Gibbs – Phillips, Livermore (87. Field), Krychowiak (81. McClean), Brunt – Jay Rodriguez (87. Burke), Rondón.

Náhradníci

Domácí: Gomes, Britos, Zeegelaar, Hughes, Lukebakio, Gray, Okaka

Hosté: Myhill, Nyom, McAuley, Yacob, McClean, Burke, Field

Karty

Domácí: Capoue, Mariappa

Rozhodčí

Paul Tierney. Asistenti: Harry Lennard, Mick McDonough. Čtvrtý rozhodčí: Stuart Attwell

Stadion

Vicarage Road, Watford

Návštěva

20022 diváků

West Bromwich podlehl v lize popáté v řadě, na hřišti Watfordu prohrál 0:1 po Deeneyho zásahu.

SESTŘIH Premier League: Watford - West Bromwich 1:0
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 90+7. Mahrez

Hosté: 35. J. King

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Amartey (20. Chilwell), Morgan (C), Maguire, Fuchs (79. Diabaté) – James, Ndidi – Mahrez, Adrien Silva (59. Iheanacho), Albrighton – Vardy.

Hosté: Begović – Francis (C), S. Cook, Aké – A. Smith, L. Cook, Gosling, Daniels – J. King (90+1. Mousset), C. Wilson (77. Surman), Stanislas.

Náhradníci

Domácí: Iheanacho, Gray, Chilwell, Dragović, Hamer, Iborra, Diabaté

Hosté: Boruc, Fraser, Surman, Defoe, Taylor, Mousset, Simpson

Karty

Domácí: Adrien Silva, Schmeichel

Hosté: Gosling

Rozhodčí

Probert – Garratt, Perry

Stadion

King Power Stadium, Leicester

SESTŘIH Premier League: Leicester - Bournemouth 1:1
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: A. McCarthy – Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand – Romeu, Lemina – Sims (76. Boufal), Tadić (65. Gabbiadini), Redmond – Carrillo (79. S. Long).

Hosté: Butland – Stafylidis (46. Crouch), Martins Indi, K. Zouma, Bauer – Ndiaye, Allen, Cameron – Shaqiri, Diouf (23. Pieters), Choupo-Moting (65. Jesé).

Náhradníci

Domácí: Forster, Bednarek, Boufal, Höjbjerg, Ward-Prowse, Gabbiadini, Long

Hosté: Haugaard, Johnson, Shawcross, Pieters, Jesé, Crouch, Fletcher

Karty

Hosté: Cameron

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Návštěva

30.335 diváků

SESTŘIH Premier League: Southampton - Stoke 0:0
Video se připravuje ...

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:

Burnley - Everton 2:1
Branky: 56. Barnes, 80. Wood - 20. Tosun

Leicester - Bournemouth 1:1
Branky: 90.+7 Mahrez - 35. J. King z pen.

Southampton - Stoke 0:0

Swansea - West Ham United 4:1
Branky: 8. Ki Sung-Jong, 32. Van der Hoorn, 48. A. King, 63. J. Ayew z pen. - 79. Antonio

Tottenham - Huddersfield 2:0
Branky: 27. a 54. Son Hung-min

Watford - West Bromwich 1:0
Branky: 77. Deeney

Liverpool - Newcastle 2:0
Branky: 40. Salah, 55. Mané

Brighton - Arsenal 2:1
Branky: 7. Dunk, 26. Murray - 43. Aubameyang

Manchester City - Chelsea 1:0
Branka: 46. B. Silva

Crystal Palace - Manchester United 2:3
Branky: 11. Townsend, 48. Van Aanholt - 55. Smalling, 76. Lukaku, 90.+1 Matič

Z V R P Skóre B
1. Manchester City 38 32 4 2 106:27 100
2. Manchester Utd. 38 25 6 7 68:28 81
3. Tottenham 38 23 8 7 74:36 77
4. Liverpool 38 21 12 5 84:38 75
5. Chelsea 38 21 7 10 62:38 70
6. Arsenal 38 19 6 13 74:51 63
7. Burnley 38 14 12 12 36:39 54
8. Everton 38 13 10 15 44:58 49
9. Leicester 38 12 11 15 56:60 47
10. Newcastle 38 12 8 18 39:47 44
11. Crystal Palace 38 11 11 16 45:55 44
12. Bournemouth 38 11 11 16 45:61 44
13. West Ham 38 10 12 16 48:68 42
14. Watford 38 11 8 19 44:64 41
15. Brighton 38 9 13 16 34:54 40
16. Huddersfield Town 38 9 10 19 28:58 37
17. Southampton 38 7 15 16 37:56 36
18. Swansea 38 8 9 21 28:56 33
19. Stoke 38 7 12 19 35:68 33
20. West Brom 38 6 13 19 31:56 31

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud