Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Problémy Slavie? Hapal a Švancara zavzpomínali na chvíle, kdy klubům došly peníze

Autor: pv

Je to téma číslo jedna v českém fotbale. Odrazí se finanční problémy čínského majitele na fungování Slavie, a jak to vnímají samotní hráči? V talk show Tiki-Taka na O2 TV Sport téma rozebírali bývalý fotbalisté Petr Švanacara a Pavel Hapal, který trénuje Spartu. Co si o situaci v Edenu myslí?

Vystřídal hodně ligových a druholigových klubů. Petr Švancara kvůli tomu dobře ví, jaké to je, když hráči občas nepřijde výplata, protože klub se zmítá v problémech. „V tu chvíli na hřišti na to nikdo nemyslí. Když si jdeš zahrát s přítelkyní nebo manželkou squash, tak taky nemyslíš na problémy. Soustředíš se jen na ten míček,“ tvrdil Švancara a obul se do fotbalistů, kteří to vidí jinak. „Pokud někdo tvrdí opak, tak je to alibismus největšího zrna!“

Finanční problémy zažil jako trenér i Pavel Hapal v Opavě a nebylo to vůbec veselé. „V Opavě za mnou chodili hráči, že potřebují 50 korun na vlak, aby mohli přijet na trénink. Ale přesto hráli naplno, aby zachránili ligu,“ upozornil současný kouč Sparty.

Na přetřes přišel i šéf Slavie a zástupce čínské společnosti CEFC Europe Jaroslav Tvrdík. „Tvrdík je muž, který dokáže utratit libovolnou sumu peněz, ať jde o ČSA nebo fotbal. Cítím se svými slávistickými přáteli, kteří zažili Řebíčka a momenty, kdy klub málem zkrachoval,“ řekl politický komentátor Jindřich Šídlo, který byl také hostem pořadu. „Jaká je budoucnost Slavie nikdo pořádně neví. Rozhodně míň optimistická, než se zdálo loni v létě, když začali ty velké nákupy, které rozpohybovaly trh,“ zdůraznil Šídlo.

Problémy Slavie v hlavách hráčů? To by byl jen alibismus, řekl Švancara v TIKI-TAKA
Video se připravuje ...