Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný vzkaz české šampionky: Děkuji, tati, že jsi tu vždy pro mě byl, píše Kvitová

Autor: Pavel Novotný

Nejslavnější tenisový turnaj světa Wimbledon začne už za necelé dva týdny. A hned dvakrát se zde radovala z titulu česká tenistka Petra Kvitová. Stalo se tak v letech 2011 a 2014 a pokaždé u toho nechyběli její rodiče. A především otec Petr Kvita, který stál u počátcích veleúspěšné kariéry dvojnásobné grandslamové šampionky. A Petra na své rodiče v žádném případě nezapomíná.

Do šestnácti let vedl Petru Kvitovou její otec Jiří Kvita. On má hlavní zásluhu na tom, že se dnes osmadvacetiletá tenistka dostala mezi absolutní světovou elitu. Současná osmá tenistka planety svou lásku k rodičům už také vyjádřila v řadě rozhovorů. A jsou to také oni, ke kterým jako prvním mířila děkovná slova po největších úspěších Kvitové v All England Clubu.

Česká tenistka dnes svému tátovi dojemně pogratulovala ke Dni otců. "Všechno nejlepší k dnešnímu Dni otců. Ty jsi byl první, kdo mi dal do ruky tenisovou raketu a kdo mě tak moc naučil. Moc Ti děkuji, že jsi tu vždy pro mě byl," napsala dojemný vzkaz na sociální sítě Kvitová. 

Nejtěžší chvíle kariéry zažívala Petra Kvitová na konci roku 2016, kdy byla ve svém prostějovském bytě přepadena a vážně pořezána na levé ruce. Dlouho se nevědělo, zda se bude moci vrátit k tenisu a zda dokáže překonat psychické trauma. Povedlo se obojí.

Kvitová se na kurtech objevila již po pěti měsících a svoji kvalitu začala v plné míře ukazovat i v letošní sezoně, když postupně vyhrála turnaje v Petrohradu, Dauhá, Praze a Madridu. A co je nejdůležitější, pachatel zákeřného útoku byl před několika týdny dopaden a nejhorší kapitola v životě české tenistky by tak měla být definitivně uzavřela.

A jedno je jisté. Útočit na mety nejvyšší bude i na blížícím se Wimbledonu. Její rodiče u toho jistě nebudou chybět.