Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trenéru Růžičkovi se hroutí svět! Rozchod se ženou Marií a nulová krize Chomutova

Autor: pet, ps

Doma se mu zhroutilo manželství a po šesti porážkách mu určitě není do smíchu ani po hokejové stránce. Přesto trenér Chomutova Vladimír Růžička (55) zažertoval, co by dělal, kdyby jej vedení klubu vyhodilo...

Po hrůzných výsledcích svých svěřenců v extralize by se padáku vůbec nemohl divit! Po šesti kolech jsou totiž jeho Piráti poslední, navíc jako jediný tým nemají ani bod.

„Ale o místo se nebojím!“ odmítal Růžička . „Vždyť Chomutov se mnou podepsal smlouvu na deset let. Co bych pak asi dalších sedm dělal? Ledaře, rolbaře nebo jim hlásil počasí?“ ptal se rozmrzele po porážce 1:4 se Spartou.

I přes to, že jen dva dny před tím Piráti utrpěli debakl 2:9 s Plzní, si je Růžička svojí pozicí jistý. „Zavolejte pánům Veverkům (šéfové Chomutova), kteří vám to řeknou. Důvěru mám pořád! Vždy se musím smát, když někdo něco podobného napíše,“ stojí si za svým.

Z kabelky Marie vytahuje klíče a otevírá dveře.
Z kabelky Marie vytahuje klíče a otevírá dveře.

Horší vstup do sezony jako kouč nepamatuje. „I když na Slavii v sezoně 2006/2007 jsme prohráli snad sedmkrát v řadě (odložené čtvrté a sedmé až dvanácté kolo). Říkal jsem ještě jedno utkání a skončím. Ale ve Slavii bylo mužstvo. Dnes vím, že nekončím! Prohry mě tlačí dopředu a je na mně, abych s nimi něco udělal,“ burcoval Růžička.

Doma ho nikdo neutěší, naopak… Problémů u ledu má požehnaně a stejné je to i v osobním životě. Nedávno Blesk informoval, že manželku Marii (30) dokonce vystěhoval ze své vily a sehnal ji v Chomutově pronájem. „Jde o naši osobní věc a nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ vzkázal tenkrát Růžička.

Těhotná snoubenka trenéra Růžičky: S nenávistí jsem se naučila žít
Video se připravuje ...