Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zpověď divačky, které golfový míček zdemoloval oko: Jak teď budu žít?

Autor: haj

Miluje golf, na jeho svátku ale mohla zemřít. Divačka Corine Remande (49), kterou na Ryder Cupu trefil míček do pravého oka, už na něj nikdy neuvidí. A dumá: Jak teď budu žít?

Na golfovou superudálost přiletěla Remande do Paříže až z Egypta, kde žije. Zdravá, natěšená! Domů se vrací s hororovým »zážitkem« a napůl slepá. „Nevím, jak budu žít jen s jedním okem,“ přiznala anglickému serveru BBC s tím, že kromě golfu se ráda věnuje i dalším sportům, chodí do posilovny. Jenže teď už její aktivity nebudou jako dřív!

Fanynka »zeleného sportu« mluvila klidně a vyrovnaně. I když popisovala tragédii a její následky. Doktoři jí sice oko zachránili, ale… „Řekli manželovi, že už není možné, abych na něj kdy viděla,“ prohlásila žena, která utrpěla zlomeninu očnice a explozi (!) oční bulvy...

Zraněná divačka z Egypta, která přišla o oko na golfovém Ryder Cupu, organizátory turnaje žaluje.
Zraněná divačka z Egypta, která přišla o oko na golfovém Ryder Cupu, organizátory turnaje žaluje.

V první chvíli ani necítila bolest. Pak se jí ale z obličeje začala hrnout krev. Šlo jí o holý život. „Pořadatelé nás nevarovali, že míček letí mezi diváky,“ štve stále Remande, se kterou prý organizátoři turnaje od převozu do nemocnice nemluvili. „Od incidentu jsme s její rodinou v kontaktu, nabídli jsme jí naši podporu,“ uvedl ovšem Keith Pelley, šéf golfové European Tour. Remande přesto bude pořadatele žalovat.

Zdrcený »pachatel« Brooks Koepka

Divačka přišla o oko, ale zdrcený je i Brooks Koepka (28) – autor osudného odpalu! „Byl to jeden z nejhorších dnů mého života, mám z toho zlomené srdce,“ uvedl americký golfista, který se o tragédii dozvěděl, až když na telefonu našel 7 zmeškaných hovorů a 25 zpráv.