Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sex na dětské olympiádě?! Juniorským sportovcům rozdali tisíce kondomů

Autor: pv

Nic neopomněli. Organizátoři olympijských her mládeže v Buenos Aires připravili sportovcům ve věku od 15 do 18 let veškerý servis, jako mají na dospělých Hrách jejich starší kolegové. Pro akci, která trvá od 6. do 12. října, byly dokonce vyrobeny tisícovky kondomů.

Nenechali se zahanbit. Argentinci v hlavním městě vystrojili sportovcům parádní uvítání. Velkolepý byl především sobotní zahajovací ceremoniál s perfektně připraveným programem a monstrózním ohňostrojem. Skoro jako by byly zahájeny klasické olympijské hry.

„Ty mládežnické mají vše jako "velké" hry. Organizační systém, olympijskou vesnici i třeba olympijské kondomy. Všichni jsou tu za sportem, ale přeci jenom je tu 4000 mladých lidí, tak mi to přijde rozumné. Poprvé, co moje olympijská paměť sahá, jsou navíc s olympijskými kruhy,“ prozradil na svém Facebookovém profilu Tomáš Houska z tiskového oddělení Českého olympijského týmu.

Samotnou akci si pochvalují i mladí sportovci. „Líbí se mi, že jsou v olympijské vesnici všichni sportovci pohromadě, a že se s nimi můžeme bavit a poznávat tak i ostatní státy, což na jiných závodech nejde,“ řekl český cyklista Samuel Jirouš.

Mladí gymnasté předvádějí neuvěřitelné kousky
Mladí gymnasté předvádějí neuvěřitelné kousky

Že mezi mladými sportovci panuje skvělé souznění, si všiml i dvojnásobný olympijský vítěz Martin Doktor, který je v Buenos Aires šéfem české mise. „Sportovci se tady i grupujou a chodí po větších skupinách po vesnici. Sblížili se spolu a kamarádí se. Zažívají spolu olympijskou atmosféru.“

Skvělá atmosféra sportovcům svědčí. Důkazem je i první česká medaile. Pro českou výpravu ji získal hned v úvodní soutěžní den vzpěrač František Polák, který skončil třetí ve váze do 56 kg. Na cestě za bronzovou medailí překonal tři české juniorské rekordy.

„Jel jsem si hlavně zazávodit, neměl jsem velká očekávání. Z medaile mám ohromnou radost, šli jsme s trenérem na jistotu pro bronz,“ řekl Polák pro web Českého olympijského výboru.