Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ronaldo se ozval ke kauze znásilnění: Ona to chtěla! A proč jí zaplatil za mlčení?

Autor: zal

Cristiano Ronaldo se konečně ozval ke kauze údajného znásilnění, která hýbe fotbalovým světem. Kathryn Mayorgaová portugalskou megastar obvinila, že ji před devíti lety v Americe znásilnil, současný hráč Juventuse ale prostřednictvím svého právníka vše popírá. A vysvětluje také, proč dívce vyplatil v rámci mimosoudního vyrovnání 375 000 dolarů (8,4 milionu korun).

Ronaldův právník Peter Christiansen vydal prohlášení, ve kterém tvrdí, že obvinění, jež poprvé zveřejnil německý Der Spiegel, stojí „ukradených a lehce zmanipulovatelných digitálních dokumentech, jejichž významné části byly pozměněny a/nebo zcela zfalšovány.“

Událost se měla odehrát v roce 2009 v hotelu v Las Vegas, podle zpráv Mayorgaová krátce po údajném incidentu podala obvinění na policii. V roce 2010 se s ní pak Ronaldo domluvil na mimosoudním vyrovnání, kdy se zavázala, že o obvinění už nebude veřejně nikdy mluvit. Údajně jí měl Portugalec zaplatit oněch 375 tisíc dolarů.

Kathryn Mayorgaová obvinila Cristiana Ronalda ze znásilnění. Na snímku spolu v baru v Las Vegas.
Kathryn Mayorgaová obvinila Cristiana Ronalda ze znásilnění. Na snímku spolu v baru v Las Vegas.

Ronaldův právník teď zopakoval, že „co se stalo v roce 2009 v Las Vegas bylo absolutně po oboustranné dohodě.“ Důvod k mimosoudnímu vyrovnání pak je prý vyloženě zkreslený. „Rozhodně to neznamená přiznání viny,“ uvádí Christiansen.

Podle něj Ronaldo poslechl doporučení svých poradců, „aby skoncoval s urážlivými obviněními, která proti němu byla vznesena, a aby se vyhnul pokusům, stejným, jakých jsme teď svědky, zničit jeho pověst, kterou si vybudoval díky tvrdé práci, sportovním schopnostem i své výchově.“

„Bohužel je to teď součástí obvinění, která jsou teď ve Spojených státech velmi častá,“ dodal právník s tím, že média rozpoutala celou kauzu na základě vymyšlených nebo upravených dokumentů, které navíc mohou pocházet z hackerského útoku.

Navíc se k Mayorgaové přidávají další ženy. Právníci, kteří ji zastupují, potvrdili deníku The Sun, že se na ně obrátily další tři možné oběti útočníka Juventusu. První měla být znásilněna po párty, druhé Ronaldo nespecifikovaně „ublížil“ a třetí s ním uzavřela dohodu o mlčenlivosti jako Mayorgaová.