Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Do O2 areny dorazí hvězda MMA Tomáš Deák: Z tlouštíka šampionem!

Autor: pet

Když před pár lety poprvé přišel do gymu, byl to jen oplácaný mladík, který se sebou chtěl něco udělat. Nyní se slovenský zápasník MMA Tomáš Deák (27) připravuje s hvězdami UFC.

Mezi smetánku smíšených bojových umění se propracoval nejtěžší možnou cestou. Postupně porážel domácí hvězdy v jedné z nejprestižnějších světových organizací – ruské Fight Nights Global.

Časem si jej zamilovali i tamní fanoušci a Deák se stal šampionem ruské organizace. Na česko-slovenské scéně jde v současnosti o jednoho z nejlepších zápasníků.

I proto se žhavě spekuluje, zda Deák, který 17. listopadu vystoupí v pražské O2 areně v rámci galavečera OTKAGON 10, nezamíří přímo do nejprestižnější UFC.

Ano, té UFC, v níž zápasí třeba slavní Conor McGregor či Khabib Nurmagomedov. Tomáš navíc spekulace podpořil tím, že vyrazil na kemp do jednoho z nejznámějších amerických gymů – JacksonWink MMA, který vychoval plno hvězd a šampionů UFC, například Jona Jonese.

„Očekávám, že si porovnám síly se špičkovými bojovníky a zjistím, jak si oproti nim stojím. Jestli se s nimi udržím rychlostně, dokážu je pěkně natrefovat, strhnout na zem a zda jsem na stejné úrovni,“ pronesl Deák, který zápasí ve váhové kategorii do 61 kg.

Jeden z nejlepších česko-slovenských zápasníků MMA Tomáš Deák.
Jeden z nejlepších česko-slovenských zápasníků MMA Tomáš Deák.