Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Svobodovy hodiny po (ne)padáku z Pardubic? Juniorka, pokec s parťákem a rezignace!

Autor: rau

Kocourkov na entou? Ne, Pardubice! Vrcholem ledovce absurdit ve slavném klubu je causa Adam Svoboda. Trenér brankářů byl v sobotu účastníkem div ne tragické dopravní nehody, po které policii nadýchal 1,8 promile alkoholu. Ve středu nakonec rezignoval ze všech svých funkcí. Jenže…

Tři dny po bouračce, právě když o pár metrů dál ve foyer pardubické haly fanoušci grilovali generálního manažera Dušana Salfického, cepoval Svoboda přímo na ledě gólmany tamní juniorky, za níž nastupuje také jeho sedmnáctiletý syn.

Není to tak trošku divné? „K tomu se nebudeme vyjadřovat,“ opakoval ve středu tiskový mluvčí Dynama Jan Hrabal. Důvod byl nasnadě; vedení klubu po politováníhodné události populárního »Ádu« šalamounsky potrestalo jen vyhazovem od A-mužstva, nikoliv třeba z pozice hlavního trenéra brankářů Akademie ČSLH, jež tam zastával.

A šmytec! Žádná lítost. Žádná sebereflexe. Přitom možnost vyjádřit se měl i samotný Svoboda. To by ale přímo v aréně nesměl před novináři pelášit zadními dvířky. Bez kometnáře.

Jako blesk z čistého nebe proto udeřila středeční pozdně večerní překvapivá novina: Adam Svoboda rezignoval na všechny svoje pozice, stojí ve strohém, třířádkovém prohlášení. Vedení klubu mu ještě poslalo vzkaz na rozloučenou: „Adamova rozhodnutí si velmi váží, udělal pro Dynamo hodně práce jako hráč i trenér.“

A zápletky je konec!

Adam Svoboda na tréninku pardubických juniorů
Adam Svoboda na tréninku pardubických juniorů