Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Děkovačka v Liberci. Tohle že je (S)parta? Nehraju, neslavím!

Autor: zal

Nechtějí se chlubit cizím peřím, nebo trucují, že se nedostali v zápase na plac? Ať tak, či onak, trojice sparťanů, kteří v Liberci při výhře 1:0 nezasáhli do hry, vynechala děkovačku.

Heča, Chipciu, Kanga a Pulkrab. To je kvartet hráčů, které kouč Zdeněk Šcasný nepustil do bitvy se Slovanem a celý mač proseděli jen na lavičce. I je tak musely bolet oči z nanicovaté hry, kterou jejich tým předváděl – ač se Sparta dohrabala ke čtvrté jarní výhře. Jakmile ale zazněl závěrečný hvizd, tři z nich zmizeli rovnou do útrob stadionu. Poděkovat fanouškům přišel jen náhradní gólman Heča.

Sparta v Liberci poděkovala fanouškův v lehce okleštěné sestavě
Sparta v Liberci poděkovala fanouškův v lehce okleštěné sestavě

Pravidlo na to, kdo si chodí splnit pozápasový rituál (nehledě na výsledek), samozřejmě neexistuje. V Plzni vládne mezi náhradníky podobná morálka jako ve Spartě, když pod kotel míří pravidelně z nehrajících hlavně Radim Řezník .

Naopak ve Slavii, kde je mezi plejery asi největší konkurence, drží paradoxně nejvíc při sobě. I červenobílí v této sezoně vyhráli v Liberci stejně jako sparťani 1:0 a na děkovačku dorazili i v teplákových soupravách oblečení Kovář, Zelený a Matoušek. Tady platí pokřik sešívaných, který zní právě při závěrečné interakci s příznivci: „Vždycky jsme s vámi!“ Po odehraném zápase, i po tom prosezeném.

Liberec - Sparta: Nita se parádně vymrštil a chytil Kozákovu penaltu!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video