Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dočkal: Návrat na Letnou a pohádkový plat! Jenže... Kteří dva sparťané berou víc?

Autor: nem

Únor bílý, rudí sílí. Přestupové okno se zabouchne v pátek. Sparta potřebuje Dočkala, Dočkal potřebuje Spartu. Výsledkem těchto okolností je nový kontrakt se starým známým.

Klubové vykoupení z Číny za údajných 40 milionů korun bylo zaknihováno. »Dočky« si zaletěl do říše středu vyřídit svoje finance (měl tam kontrakt ještě na dva roky a na roční gáži 80 milionů korun) a po 727 dnech putování od Žluté řeky po Pensylvánii je zpátky.

K náramné spokojenosti okouzlující manželky a mamky dvou synků Kamily i z mizerie mančaftu zoufalých fans, kteří v Bořkovi vidí mesiáše. Na Letné už na něj ušili triko s posvátnou desítkou, do skříňky v šatně mu připravili kapitánskou pásku a ve smlouvě gáži odpovídající roli vymodleného vůdce.

„Dočkal bude od klubu brát základní měsíční plat jeden a půl milionu korun,“ pověděl Blesku zdroj obvykle dobře obeznámený s děním ve štábu rudých.

Pro šéfa kádru nároďáku i pro Letenské je to sňatek z rozumu a »nevěsta« Bořek není zase až tak drahá.

Dočkal si na výplatní pásce přečte čtyřiapůlkrát nižší sumu, než měl v Che-nan Ťi an-jie (6,7 milionu za měsíc), ovšem doma je doma, a to se počítá. Byť coby špílmachr nebude mít v kabině nejvyšší příjem.

Excentrický génius Kanga a »neviditelný« Ben Chaim jsou na tom lépe, takže záleží na tuze inteligentním Bořkovi, jestli to skousne.

V pondělí večer živě diskutoval na Julisce při zápase Sparty s Duklou a už v neděli by měl přechytračit Baroše a spol. v domácím mači s Ostravou.

Bořek Dočkal se definitivně vrací do Sparty, na Letné už pózoval s dresem s číslem deset
Bořek Dočkal se definitivně vrací do Sparty, na Letné už pózoval s dresem s číslem deset