Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bojovník z klece si prý na Hušbauerovi zkusil válečný hmat! Pokus o vraždu, tvrdí právník

Autor: nem

Takže válečník z klece! „Zjistil jsem, že je to zápasník MMA,“ pověděl Blesku o brutálním brankáři fotbalistů Radlíku Janu Č., který o víkendu při běžném utkání III. třídy proti béčku Hvozdnic napadl Jana Hušbauera, advokát Julius Kramarič.

Jeho klient a bratr reprezentanta Josefa skončil po drsném ataku s těžkým zraněním jednotce intenzivní péče krčské nemocnice. Může hovořit o velké štěstí, že žije. Potvrzují to i slova známého právníka. Z  jeho líčení inkriminované situace se našinci, jenž se nerve v kleci ani nebojuje v Afghánistánu, dělá šoufl.

„Mluvil jsem s ošetřujícím lékařem, který mi sdělil, že v podstatě by to, co se stalo, kvalifikoval jako pokus o vraždu,“ začal své vyprávění Kramarič. „Jde o  to, že on ho chytil zezadu za krk a ukazováčkem a prostředníčkem mu zamáčkl ohryzek, což je hmat, který je zakázaný i v MMA,“ přiblížil hrůznou scénu.

„Je to hmat, na který se připravují speciální vojenské jednotky. V  případě potřeby má zlikvidovat pachatele trestné činnosti. Například když někdo střílí do davu, tak k  němu přiskočí zezadu a udělají tady to. Bez rychlé lékařské pomoci je to v podstatě smrt. Honzu zachránil hráč Radlíku, který mu strčil do krku dva prsty a vymáčkl mu ohryzek zpátky,“ vysvětlil Julius Kramarič.   

Bratr Josefa Hušbauera Jan leží po brutálním napadení na JIPce krčského špitálu
Bratr Josefa Hušbauera Jan leží po brutálním napadení na JIPce krčského špitálu

Hrozí mu 3 roky v base?

Jan Č.Foto 
Tak takhle se může tuctový zápas třináctého s jedenáctým ve III. třídě zvrhnout v  až kriminální polízanici. Janu Č., o němž se traduje, že patří mezi ultras Sparty, teď hrozí úplně jiné tepláky, než ve kterých chodí na trénink. Ty muklovské!
Policie totiž vyšetřuje drsný případ v  rovině podezření z ublížení na zdraví a výtržnictví.„V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli tři roky vězení,“ sdělil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.
To jsou následky víkendového klání v Radlíku, po němž Jan Hušbauer cestoval do špitálu. „Zdravotní stav zraněného odpovídal stavu po napadení. Ve vakuové matraci a s krčním límcem byl transportován do nemocnice v Praze Krči,“ řekla Blesku Petra Effenbergerová ze středočeské záchranky.
(jad, nem)