Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Penis na silnici! Neuvěříte, co s ním pořadatelé Tour de France udělali

Autor: zal

Jejich tempo je pomalé, jejich protivníci jsou sprosťáci, hanbáři a čuňata. Muži ze speciální pořadatelské jednotky Tour de France eliminují všechna pánská přirození na trati.

Je brzy nad ránem, slunce se ještě nevyhouplo přes kopce a mohutné Pyreneje stále spí. Včetně fanoušků uvnitř karavanů, které stojí podél silnice vedoucí na bájný průsmyk Tourmalet. Mezi nimi projíždí dolů dodávka s dvoučlennou posádkou. Oba muži mají oči na stopkách. „Hele támhle. Genitálie!“ zahlásí starší z nich a auto zastavuje.

Tradice s nápisy

Patří to ke koloritu silničních závodů. Příznivci hlavně v horských výšlapech kreslí a píšou aby povzbudili své oblíbence.

Vše o Tour de France čtěte zde »

Pořadatelé Tour de France bojují se sprosťárnami na silnicích
Pořadatelé Tour de France bojují se sprosťárnami na silnicích

»Allez Pinot« či »Go Geraint« jsou ty tradiční. Pak existuje kategorie kuriózních nápisů – jako když se loni na Tour v jedné pyrenejské etapě objevilo na asfaltu heslo » Babiš StB «. A pak jsou ty, kvůli kterým každé ráno vyjíždí na trať dodávka s kyblíky bílé barvy.

Sovy a motýli

Posádka vozu bere malířské válečky, obří plechovku a míří ke kresbě penisu. „Udělám tu kruh, pak oči, zkus přimalovat nohy,“ instruuje francouzský pořadatel mladšího kolegu, a když jsou oba hotoví, vysvětlí: „Vytvořili jsme z toho něco jako sovu. Takže diváci v televizi ty genitálie nespatří.“

Muži sedají zpět do auta, ale moc daleko nedojedou. „Kristepane, další. Už čtvrtý na posledních pěti kilometrech,“ uleví si. „Udělám mu křídla jako motýlovi,“ popisuje, že mají v repertoáru více uměleckých děl, kterými mění přirození k nepoznání.