Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Olympionik Synek zuří, zprznili mu historický dům: Je to prasárna!

Autor: pv

Je zhnusen. Skifař a olympijský medailista Ondřej Synek celý život žije v jednom z nejhistoričtějších měst v České republice. Centrum Staré Boleslavi je městskou památkovou zónou a vyrůstal zde také Synek ve sto let starém domě. Nový majitel přesto historický barák necitlivě přestavil. Slavný sportovec kvůli tomu zuří.

Právě je na mistrovství světa v rakouském Ottensheimu a kromě medaile bojuje i o účast na olympijských hrách v Tokiu. Pětinásobného světového šampiona přímo v dějišti závodů zasáhla zpráva na sociální síti.

Původní vzhled domu, ve kterém žil Synek od 13 let.
Původní vzhled domu, ve kterém žil Synek od 13 let.

Jedna z obyvatelek Staré Boleslavi zveřejnila snímky necitlivě zrekonstruovaného historického domu v památkové zóně. Když to viděl Synek , zhrozil se. „Můj otec ho rekonstruoval, památkáři tenkrát povolili střešní okna jen do vnitrobloku, věžička ve štítě a vikýř musel zůstat zachován! Dům je více než sto let starý. To co je zde povoleno, je opravdu prasárna,“ čertil se sportovec na Facebooku.

Kromě toho, že ve městě bydlí, je i tamním zastupitelem a chystá posvítit si jak na úředníky z památkové zóny, tak zřejmě i majitele domu.