Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poselství naděje Schumacherovy manželky: Velké věci začínají malými krůčky

Autor: bko

Za pár dní tomu bude už šest let, kdy se do světa rozletěla zpráva o osudovém pádu Michaela Schumachera na lyžích. Legendě formule 1 sice lékaři nakonec zachránili život, jak na tom ale v reálu je, ví jen několik vybraných jedinců... Schumacherova manželka Corinna ve vánočním čase vyslala do světa zajímavé poselství.

Zprávy, které mají o Michaelu Schumacherovi obyčejní fanoušci, jsou hodně skoupé, údajná zaručená svědectví o stavu sedminásobného šampiona se různí - od toho, že jen přežívá v podstatě ve vegetativním stavu, až po nadějný obrázek muže, který je sice na vozíku, ale může komunikovat.

Michael Schumacher při svatbě se svojí ženou Corrinou
Michael Schumacher při svatbě se svojí ženou Corrinou

Corinna Schumacherová pravdu o svém manželovi tají. Dodržuje tak prý jeho přání… „Je v nejlepších rukou a děláme všechno pro to, abychom mu pomohli,“ prohlásila před časem. Pro Michaela nechala vybudovat v domě na břehu Ženevského jezera prakticky soukromou nemocnici, stará se o něho tým odborníků, v poslední době také absolvoval speciální léčbu kmenovými buňkami.

V souvislosti s blížícím se smutným výročím teď ale Corinna fanouškům přeci jen něco sdělila. „Velké věci začínají malými krůčky. Hodně malých částí může vytvořit velkou mozaiku,“ vzkázala Schumacherova láska prostřednictvím fanklubu, který spouští projekt s heslem KeepFightingMichael - tedy Nepřestávej bojovat, Michaeli.

„Společně jsou všichni silnější, a díky takhle spojeným silám může hnutí KeepFightingMichael lépe podporovat ostatní,“ věří Schumacherová. Víru si udržuje i předseda fanklubu Kerpen, který speciální stránku na sociálních sítích rozjíždí. Podle Reinera Ferlinga uběhlo šest let „plných naděje, že se Michael jednoho dne opět objeví na veřejnosti.“