Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Fotbalista Koštíř (†25) zahynul na sedadle smrti: Honička s policií ho změnila

Autor: vba

Měl našlápnuto k velké kariéře, ale zastavila ho malá výška (165 cm) a problémy se zády. Fotbalista Marek Koštíř (†25) se tak proslavil spíš opileckou honičkou s policisty. A právě na silnici jeho život o víkendu vyhasl.

Koštířovo jméno si dobře pamatují hlavně obyvatelé centra Prahy. Ne kvůli jeho fotbalovému umu, nýbrž kvůli eskapádě ze září 2016. Marek se tehdy vracel z kamarádovy oslavy, opilý nasedl do octavie svých rodičů a při pokusu ujet policii naboural šest zaparkovaných aut. Celková škoda? 340 tisíc korun! „Měl jsem asi sedm piv a dva panáky. Budu platit velkou pokutu a škodu uhradím,“ kál se Koštíř.

A podle kouče Luďka Holuba, který ho zná odmala, se fotbalista tehdy opravdu změnil. „Přišel na dva roky o řidičák, takže se na tréninky nechával vozit. Myslím si, že se pak zklidnil. Postupně mu došlo, že to takhle nejde dál. Že alkohol a řízení nejde dohromady,“ vypráví Holub.

Fotbalista Marek Koštíř (†25) (vlevo) tragicky zahynul při dopravní nehodě
Fotbalista Marek Koštíř (†25) (vlevo) tragicky zahynul při dopravní nehodě

Koštířův životní příběh ale bohužel šťastný konec nemá. Fotbalista, který v aktuální sezoně kopal I. B třídu za Byšice, zahynul v noci na sobotu na dálnici D10. Těsně před Prahou jeho vůz z dosud nezjištěných příčin narazil do před ním jedoucího náklaďáku. Koštíř i muž za volantem byli na místě mrtví.

„I jeho přítelkyně mi potvrdila, že Mára neřídil. O to je to ještě smutnější,“ dodal trenér Holub, který na svého dlouholetého svěřence nedal dopustit. „Pamatuju si ho odmalička. Byl to bezproblémový kluk, který nezkazil žádnou srandu. Mára, to byl prostě bavič...“