Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Takhle dnes vypadá Bomber Skuhravý: Cítím se o 20 let mladší. Co dělá?

Autor: nem

Pražské bary s pestrou nabídkou se chystají otevřít, ovšem vysokého chlápka se stříbrnou hřívou v nich už asi nepotkáte. Někdejší fotbalová hvězda Tomáš Skuhravý (54) v Itálii piplá děti.

Nezapomenutelný čarostřelec z MS 1990 proslavený pod přezdívkou »Bomber« by jim mohl vyprávět, jak mu zkrachoval hotel v Polabí. Jak dostal u soudu podmínku za fingovanou krádež auta, jak nasekal dluhy a pokoušel se prodat obrazy, ale to už je pryč.

Dcery z rozvedeného manželství Michaelu a Federiku nechal Skuhravý v Česku a svůj svět má v Itálii. S karanténou se potýká v městečku Celle na břehu Ligurského moře. Tam, kde se vyhlášený bohém stal v dresu FC Janov bohem a je jím dodnes.

Tomáš Skuhravý byl obávaným útočníkem. Tak vypadá dnes.
Tomáš Skuhravý byl obávaným útočníkem. Tak vypadá dnes.

„Bydlím v Celle. Itálie a Ligurie se staly mým druhým domovem. A teď jsou součástí mého života,“ vyznal se bývalý klenot Sparty a české reprezentace Skuhravý. Možná, že vám na současných fotkách přijde trochu sešlý, jenže on si to rozhodně nemyslí.

„Hodně čtu a dělám spoustu cvičení, abych se udržel ve formě. Zdá se mi, že jsem díky tomu o dvacet let mladší,“ pověděl bájný bijec, jenž ukončil kariéru v roce 1996, serveru ilsecoloxix.it.

Mládnout mu asi pomáhají i nejmenší fotbalisté, které vede ve své nedávno otevřené fotbalové škole v Celle.

A už se kluků dychtících po balonu a slávě svého trenéra nemůže dočkat.  Doma je zavřela opatření kvůli koronaviru. „Všechno se zastavilo. Mám hodně schůzek a telefonátů, protože musíme být připraveni, až se všechno konečně znovu spustí. Chtěl bych vést technické hráče s vizí hry, kteří se vzdělávají i osobnostně. Nemám rád školy, které bombardují děti taktikou,“ popsal Tomáš Skuhravý, jak řídí svoji akademii.

Třeba už mu v ní roste nějaký nový »Bomber«.

Slavné „nepřestupy“ Čechů: Proč Skuhravý nepřestoupil do Bayernu? Více ZDE>>>