Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dárek pro sparťana Kadlece: Přestup do Schalke? Prý za 120 milionů!

Autor: Petr Němec

Že by měl dnes Václav Kadlec tuplovaně veselé jedenadvacáté narozeniny? Hvězdný forvard Sparty se totiž podle informací Blesku může dočkat vytouženého přestupu do ciziny.

Spirála nabídek na střelce deseti ligových branek v aktuální sezoně se zase točí. Nyní se objevila nová adresa, na níž by mohl »Káca« zakotvit: Ernst-Kuzorra-Weg 1, 45891 Gelsenkirchen – neboli bundesligové Schalke 04.

Za 120 milionů?

„Vašek Kadlec má v létě přestoupit do Schalke za 120 milionů korun, složených z fixní částky a doplatků za odehrané zápasy,“ hlásí zdroj obeznámený se zvěstmi z německého fotbalového trhu.

Což o to, pod křídly ruského plynařského giganta Gazpromu, jenž cpe do klubu z Porúří prachy horem dolem, by se měl Kadlec jako ve vatičce. Ovšem má to háček.

Smlouva běží

Ofenzivní univerzál Kadlec má na Letné (rudí si ho pořídili v roce 2008 za 10 milionů korun z Bohemians) kontrakt do června 2014. Takže se nabízí otázka, proč by bafuňáři z Gelsenkirchenu nepočkali rok, až jim vyhlédnutá posila spadne do klína zadarmo.

Nebo po ní touží tak mocně, že se honem plácnou přes kapsu? „Vždy záleží na nabídce, která musí být výhodná pro klub i pro hráče. Sparta se Schalke nejedná,“ reagoval šéf letenské komunikace Ondřej Kasík.

Přízrak Arnhemu

Na tapetě je samozřejmě ta varianta, že Pražané připraví Kadlecovi novou smlouvu, a tím si ho pojistí. V tom případě by mu ale uprchla další zahraniční štace.

Před dvěma roky za něj dával nizozemský Arnhem 150 milionů, jenže majiteli Sparty Křetínskému se to zdálo málo a Kadlece nepustil. Tohle už mu podruhé nemůže a nejspíš ani nechce udělat.

Všechno nejlepší, Vašku! Sparťan Kadlec dnes slaví 21. narozeniny a mohl by se dočkat zajímavého dárku: přestupu do bundesligy!
Všechno nejlepší, Vašku! Sparťan Kadlec dnes slaví 21. narozeniny a mohl by se dočkat zajímavého dárku: přestupu do bundesligy!