Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neuvěřitelné sbohem: s umírajícím fanouškem se loučily plné tribuny

Autor: mim

Čtyřiapadesátiletý fanoušek nizozemského Feyenoordu "Rooie" Marck trpěl nevyléčitelnou nemocí, ale přesto zemřel šťastný. Jen pár dní před svou smrtí se totiž dočkal neskutečně dojemného rozloučení se svým milovaným klubem.

Od lékařů se Marck, přezdívaný "Rooie" – rudý, podle zrzavé hlavy, dozvěděl neúprosnou diagnózu. S rakovinou už nešlo bojovat, dlouholetému fandovi slavného klubu z Rotterdamu zbývalo jen pár týdnů života.

Přesto nutně smutnému konci tohohle příběhu předcházelo něco, co alespoň trochu slzy zmírní.

Marck Feyenoordu fandil od sedmdesátých let minulého století a klub se mu za věrnost odvděčil nádherným gestem. Jeho posledním přáním bylo ještě jednou vidět milovaný tým. A to se mu splnilo.

Zesláblého a na mobilním lůžku ho jeho přátelé přivezli na červnový úvodní trénink sezony. Na ten se jako už tradičně stadion De Kuip pořádně zaplnil, přes šest tisíc fanoušků sledovalo, jak na hřiště vyběhli fotbalisté v zeleném, a vyčarovalo bouřlivou atmosféru.

Sám "Rooie" našel sílu vstát z lůžka a hráčům zatleskat. Co se dělo dál, to ale nemohl čekat.

VIDEO: Rozloučení Feyenoordu s "Rooie" Marckem 

Zaplněné tribuny se totiž už nezajímaly o borce na trávníku. Jejich potlesk a chorály patřily jedinému muži – Marckovi. Tisícovky příznivců spustily choreo na jeho počest, skandovaly jeho jméno, vyvěsily transparent s jeho podobiznou a zazpívaly mu fotbalovou hymnu You'll Never Walk Alone.

K slzám dojatého fanouška přišli pozdravit i sami hráči, od kterých dostal dres, Marck pak ještě dlouho děkoval tribunám za neuvěřitelné rozloučení.

První trénink Feyenoordu ale byl jeho posledním. Za tři dny "Rooie" Marck zemřel.

Slzy štěstí. Zbývalo mu jen pár dnů života, ale "Rooie" Marck se alespoň dočkal nádherného rozloučení
Slzy štěstí. Zbývalo mu jen pár dnů života, ale "Rooie" Marck se alespoň dočkal nádherného rozloučení