Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rodman zešílel! Hodlá trénovat KLDR a psát knihu o Kim Čong-unovi

Autor: ČTK

Bývalý hráč zámořské NBA Dennis Rodman povede jako trenér severokorejský basketbalový tým proti americkému výběru. Dvě exhibice by se měly podle výstředního sportovce, který se minulý týden podruhé sešel s vůdcem KLDR Kim Čong-unem, uskutečnit v lednu.

Rodman v Severní Koreji strávil pět dnů a zpět odcestoval v sobotu, předtím zemi navštívil na čtyři dny v únoru. Kim Čong-una na tiskové konferenci po návratu opakovaně označil za svého přítele. S Rodmanem by prý mohl vystoupit v prvním televizním rozhovoru.

"Ta země není špatná, protože vůdce chce nyní změnu. On (Kim) musí dělat svojí práci, ale kdybyste se s ním setkali, zjistili byste, že je to velmi příjemný chlapík. Kdyby chtěl shodit bombu na kohokoliv na světě, už by to udělal," uvedl na tiskové konferenci Rodman.

Do Koreje se dvaapadesátiletý bývalý hráč Chicaga či San Antonia plánuje vrátit v prosinci a sestavit tým, který povede v zápase 8. ledna, kdy slaví Kim Čong-un narozeniny, a také do odvety o dva dny později. Rodman doufá, že s sebou přiveze i známé osobnosti z NBA, nastoupit by mohl jeho bývalý spoluhráč Scottie Pippen nebo Karl Malone. "Michael Jordan to neudělá, protože je to Michael Jordan," řekl.

Třicetiletý severokorejský komunistický vůdce Kim Čong-un je velkým fanouškem basketbalu a při předchozí Rodmanově návštěvě si podle všeho oba muži dobře rozuměli. Tentokrát prý členovi Síně slávy nabídl, aby vedl severokorejský tým do boje o příští olympiádu a aby o něm napsal knihu.

Rodmana a Kim Čong-una dle basketbalistových slov pojí velké přátelství
Rodmana a Kim Čong-una dle basketbalistových slov pojí velké přátelství