Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Neznámá Smitková hraje osmifinále Wimbledonu: Nemá kluka, pláče, ale vyhrává!

Autor: ps

Má za sebou životní sérii! Ve Wimbledonu prošla kvalifikací, vyhrála už 6 zápasů za sebou a je v osmifinále. Neznámá česká tenistka Tereza Smitková (19) v něm dnes vyzve kolegyni Lucii Šafářovou.

Tenis je to, co ji nejvíce zajímá a je to cesta, kterou chce jít. Nemá čas na kluky (přítele nemá), na tréninky do Prostějova ještě donedávna jezdila z Hradce vlakem, ale s tím je konec! Ve Wimbledonu totiž vydělala snové 4 miliony a první, co udělá, až přijede do Česka je, že si koupí auto.

„Dost mě unavuje, že musím přestupovat,“ vtipkovala Smitková po prvním kolem, po němž měla jistých 1,5 milionu korun.

Tereza však na kurtu umí zajímavé kousky. Když se proti Jovanovské dostala na trávě do úzkých, spustily se jí z očí slzy. Nemohla je udržet. Utírala je do ručníku, prožívala muka. „Byly to chvíle, kdy už jsem nevěřila. Začala jsem se hroutit, ale naštěstí jsem se ještě zvedla,“ popisovala hororové chvíle na kurtu.

Mimo tenis Tereza studuje na střední stavební škole, vlak chce vyměnit za octavii a kluky neprohání. Maximálně se koncentruje na tenis. Zdá se, že dělá dobře. Od sedmi let, kdy začala raketou mlátit do míčku, vedou její kroky dobrým směrem. Jen tak dál!