27. června 2014 • 13:08

Wimbledon naostro?! Tenistka musela hrát bez podprsenky

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílé tričko, bílé šortky, bílé všechno. Přísná pravidla, která léta definují podobu úboru během Wimbledonu, jsou tenistům veřejně známa. Letos direktoriát nejslavnějšího grandslamu ještě přitvrdil, také spodní prádlo musí být bílé. Má-li tenista barevné, musí dolů. A nejvíc na to doplácí zatím ženy.



Zpřísnění dress codu zapříčinila třeba Serena Williamsová , které předchozí ročníky odehrály v barevných spodničkách. A vedení turnaje došla trpělivost: Od letoška bude bílé vše, bez výjimky.

Legendárního Pata Cashe, který Wimbledon v roce 1987 vyhrál, nové nařízení pobouřilo. "Považuji to za absolutně šílené," nechal se slyšet 49letý Australan, vítěz sedmi ATP turnajů a bývalý šestý hráč světa.

Trnem v oku Cashovi je dopis, který tenistům adresoval hlavní turnajový rozhodčí Andrew Jarret. "Spodní prádlo, které je vidět nebo může být viditelné v průběhu hry (a to i díky potu) musí být kompletně bílé a nesmí obsahovat více než centimetrový barevný pruh," stojí mimo jiné v novém předpisu.

Cashovu reakci uveřejnilo BBC Radio 5. "Některé tenistky byly vyzvány, aby se vrátily do šaten a nevhodné topy a podprsenky vyměnily, byť na nich měly jen sotva zřetelné pruhy barvy. Pár z nich čistě bílé podprsenky nemělo a muselo hrát bez nich. To je přeci úplný úlet, " lamentoval Cash a okamžitě podal stížnost.

Jednou z tenistek, které odehrály zápas bez podprsenky, byla Britka Naomi Broadyová, která se rozloučila s wimbledonskou trávou ve druhém kole.

Naomi Broadyová vzbudila na dvorcích All England Clubu velký rozruch
Naomi Broadyová vzbudila na dvorcích All England Clubu velký rozruch

"Je to prostě archaické smýšlení. Jeden z hráčů byl povolán do kanceláře rozhodčích, protože měl modré spodní prádlo, které začalo prosvítat. Sudí ho poslali převléknout a doporučili mu, aby si tmavé už nebral," nechápe Cash.

Mezi tenisty se nový předpis s velkým nadšením nesetkal, jsou ale tací, kteří ho uvítali. "Myslím si, že to je krásná změna," rozpovídala se po své středeční výhře nad Japonkou Kurumi Naraovou bývala světová jednička Venus Williamsová.

"V bílé barvě každý svítí, mě to baví. Samozřejmě ne po celý rok, to by byla nuda, ale na ty dva týdny se to dá vydržet," dodala pětinásobná šampionka Wimbledonu, která dnes ve třetím kole vyzve Petru Kvitovou .

Jak se k celé kauze postaví vedení All England Clubu, zatím není jasné. Jeho mluvčí se k "podprsenkové" aféře nechtěl vyjádřit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud