Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hokejistu Hlinku (†42) našel trenér, ale proč si sáhl na život? Zničil ho rozvod?!

Autor: Tomáš Pokorný

Byl úspěšný, bohatý, měl krásnou manželku, děti i dům. Ještě před pár lety Miroslavu Hlinkovi (†42), zdá se, nic nechybělo. Jenže konec rodinné idylky a rozvod nejspíš započaly cestu do pekel, která skončila sebevraždou!

Nikdo stále nemůže pochopit, proč se bývalý český i slovenský hokejový reprezentant v neděli oběsil na balkoně ubytovny v Banské Bystrici, kde byl asistentem trenéra extraligového týmu.

Mrtvého ho našel hlavní kouč Miroslav Chudý, kterému bylo divné, že dopoledne nepřišel na trénink. Živého Hlinku viděl naposledy v sobotu po obědě. „Něco psal, když jsem se zeptal, co to je, odpověděl, že něco pro právníka. Teď mi dochází, že to byly dva dopisy na rozloučenou, které prý zanechal,“ řekl Novému Času zdrcený Chudý.

Zraněný a ošetřovaný Miroslav Hlinka v době, kdy hrál v české extralize za Pardubice
Zraněný a ošetřovaný Miroslav Hlinka v době, kdy hrál v české extralize za Pardubice

Co dohnalo Hlinku k tak zoufalému činu? Ještě před pár lety se těšil z rodinného života s manželkou Mirkou (40), synem Michalem (21) a dcerou Vanessou (14) v novém luxusním domku v Zamarovcích u Trenčína, který postavil za více než 11 milionů korun. „Předtím jsme bydleli v paneláku. Poslední roky jsem si ale barák vůbec neužil, protože jsem hrál jinde po světě. Toho cestování a odloučení od rodiny bylo dost, Teď si to vynahradím. Baví mě práce kolem domu, sekání trávy, štípání dříví,“ vykládal bývalý hráč Sparty a mistr světa z roku 2002.

Jenže manželství letos v květnu po 20 letech skončilo a Hlinka se z rodinného sídla odstěhoval, přičemž s dětmi se prý vídal minimálně. Svou roli v tom podle spekulací ze Slovenska mohl sehrát fakt, že si vypůjčoval spoustu peněz, které prý utopil v hracích automatech. Do toho mu údajně nevyšel ani vztah s krásnou letuškou Zuzanou. A v bezvýchodně vypadající situaci si sáhl na život...