Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Partnerka Martiny Navrátilové: Kdy jsem poznala, že jsem na ženy?

Autor: pan

Byl to ten nejkrásnější vánoční dárek, jaký mohla Martina Navrátilová své přítelkyni a dnes již právoplatné partnerce dát. Během tenisového US Open požádala o šestnáct let mladší Rusku Julii Lemigovou o ruku. A udělala to stylově. Před svojí láskou, tisíci diváky na stadionu  a miliony u televizních obrazovek, poklekla na kolena. Patnáctého prosince v New Yorku pak také obě dámy sňatek uskutečnily.

"Jsme spolu šest let a nedokážu si představit život bez tebe. Prosím, vezmi si mě," šokovala fanoušky i svoji tehdejší přítelkyni rodačka z Prahy. Slzy štěstí v očích pohledné Rusky jí daly jasnou odpověď.

Že je na holky, poznala až jako dospělá

Martina Navrátilová se o své sexuální orientaci nebojí mluvit již řadu let. Osmapadesátiletá tenisová legenda bojuje za práva lesbiček na každé akci, kde se objeví. Rodačka z Prahy si svůj menšinový postoj k stejnému pohlaví podle vlastních slov zcela uvědomila v době, kdy bylo nemožné svůj názor veřejně prezentovat.

Partnerka Martiny Navrátilové Julia Lemigovová se stala miss Sovětského svazuFoto Profimedia.cz

Její, dnes už oficiální partnerka Lemigová, to se svým vztahem k ženám neměla tak zcela jasné.

Dnes dvaačtyřicetiletá bývalá ruská modelka měla se svým partnerem - švýcarským bankéřem Edouardem Sternem - syna Maximiliena, který ve věku pěti měsíců tragicky zemřel.

Z dřívějšího vztahu má Lemigová dvě dcery, jméno otce však nikdy neprozradila. Svoji sexuální orientaci si Ruska podle vlastních slov uvědomila až v dospělém věku.  

"Vyrůstala jsem v Rusku, vůbec jsem nevěděla, že něco jako homosexualita existuje. Nikdo o tom nikdy nemluvil. Bylo mi asi osmnáct, když jsem se přestěhovala do Londýna a až potom jsem o tom zaslechla, a vše si uvědomila," říká miss Sovětského svazu z roku 1990.

Jak potkala Navrátilovou

V rozhovoru pro dailymail se rozpovídala i o tom, jak se s osmnáctinásobnou grandslamovou vítězkou potkala. "Byla jsem modelka, pracovala jsem v Paříži a potkávala spoustu slavných lidí ze světa módy, kultury i sportu. A na jednom večírku jsem se seznámila i s Martinou. Jméno Navrátilová jsem samozřejmě dobře znala, i když přiznávám, nejsem žádný tenisový fanda," říká Lemigová.

"Podruhé jsem Martinu potkala o několik let později v jedné restauraci v Paříži. To už jsem měla obě holky - Viktorii, té bylo třináct a osmiletou Emmu. Právě jsem nesla tác, a když jsem se otočila, byla tam Martina. Okamžitě jsme se poznaly. Představila jsem jí své děti a pak jsme si povídaly. Od začátku jsem věděla, že jí chci vidět znovu," netají se Lemigová svojí náklonností k tenisové legendě.

Zpočátku se podle dvaačtyřicetileté Rusky jednalo o vztah čistě platonický. "Byly jsme jen přítelkyně, Martina hrála s mými dcerami tenis, chodily jsme na procházky, až postupně přešel vztah do jiné roviny," dodává.

Martina Navrátilová a Julia Lemigovová na vyhlášení sportovních cen Laureus v roce 2012
Martina Navrátilová a Julia Lemigovová na vyhlášení sportovních cen Laureus v roce 2012